• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • GABRIEL LOSPA, Siveco: Aplicația INOVAGRIA METEO oferă fermierului PROGNOZA METEO pentru FIECARE SOLĂ!

    agrointeligenta.ro -

    Inovagria Meteo – aplicația care revoluționează modul în care fermierii relaționează cu condițiile de vreme din zonele unde fac agricultură. Siveco România, în colaborare cu Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a lansat săptămâna aceasta aplicația pentru telefon mobil și tabletă ce permite agricultorilor să afle care sunt condițiile meteo și prognozele pentru fiecare zonă unde lucrează teren agricol. Până la acest moment, aplicația a adunat deja 10.000 de descărcări. 

    Spre deosebire de alte aplicații care oferă prognoze meteo, aplicația Inovagria Meteo pune la dispoziția fermierilor informații oficiale, direct de la ANM. Este o mare diferență față de alte softuri în care se lucrează cu date regionale, transformate în estimări pentru teritoriul României. Deci acuratețea lor este mult mai mică.

    Este o mare diferență între Inovagria Meteo și alte aplicații. Inovagria Meteo este prima aplicație care gestionează și pune la dispoziție informații oficiale de la ANM. Acestea informații sunt puse la dispoziție în timp real și specific pentru locația unde se află persoana. Fermierul are posibilitatea să își seteze locațiile favorite și poate să afle informațiile în timp util despre toate locațiile unde lucrează terenuri, ca să poată să intervină, să nu facă greșeli tehnologice”, a declarat în cadrul emisiunii ”Viața Satului” (TVR 1) Gabriel Lospa, director departament eAgriculture SIVECO România.

    În plus, aplicația Inovagria Meteo oferă informații care ajută explicit fermierul. ”Sunt aceste informații specifice agro care nu mai există pe piață prin vreo altă aplicație.. Vorbim, spre exemplu, despre partea de deficit de apă din sol, despre rezerva de umiditate, despre buletinul agrometeorologic. În plus, aplicația oferă informații cu privire la istoricul din ultimii 30 de ani – am procesat date ce se aflau pe hârtie ca, pe lângă informațiile pe care le am despre probabilitatea unui fenomen, să corelez cu ce s-a întâmplat în ultimii ani în zona respectivă”, a mai spus Lospa.

    Aplicația Siveco România și ANM a fost foarte bine primită de către fermieri, până astăzi fiind deja înregistrate circa 10.000 de descărcări. ”Aplicația ajută fermierii să economisească, să evite anumite greșeli tehnologice. Dacă noi aplicăm tratamente și după o oră plouă, aruncăm banii pe fereastră. La acest moment, având în vedere evoluția vremii, nu știm exact perioada de însămânțat, iar aplicația ne ajută să identificăm perioada optimă. Discutăm de agricultura de precizie, de tehnologii noi care, fără o informație procesată de o soluție informatică nu avem de unde să o luăm. Cred că este un gest de normalitate din partea ANM să pună pe piață această aplicație. Orice fel de dată ținută în sertar, pe hârtie, nu ne este utilă. Un sistem care să ne aducă informații, nu date, cred că este viitorul agriculturii”, a declarat în cadrul emisiunii ”Viața Satului” (TVR 1) Emil Dumitru, președintele Federației Naționale Pro Agro.

    Cum se poate descărca aplicația Inovagria Meteo

    Inovagria Meteo se poate descărca gratuit până pe data de 14 septembrie. Aplicația este disponibilă la acest moment pentru telefoanele mobile și tabletele care folosesc sistemul Android. Descărcarea se face din magazinul de aplicații Google Play.

    După data de 14 septembrie, prețul unui abonament anual pentru utilizarea aplicației Inovagria Meteo va fi de 9,95 de euro, echivalentul a mai puțin de 4 lei pe lună.

    Citiți și:

    INOVAGRIA METEO: aplicația care îți dă PROGNOZA ȘI ALERTELE METEO DIRECT de la ANM!


    Te-ar mai putea interesa

    Rabla pentru Tractoare 2024. Data la care începe înscrierea fermierilor în aplicația AFM Ordin MADR: Terenurile care sunt scoase de la subvenția APIA Subvențiile care se achită fermierilor până la finalul anului

    Ultimele știri

    S-au emis derogările pentru tratamentele cu neonicotinoide la porumb și floarea-soarelui 2025 Plăți de 1,2 miliarde de euro în conturile fermierilor Casa Verde Fotovoltaice 2024. AFM a publicat lista oficială!