• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • PREMIERĂ LA AGRALIM 2017: Întâlnirea CRESCĂTORILOR DE ANIMALE DE RASE LAPTE cu LIDERII SECTORULUI!

    agrointeligenta.ro -

    Vineri, 22 septembrie, în cadrul Zilei Fermelor de Lapte la AGRALIM 2017 va avea loc la Iași, în premieră, întâlnirea crescătorilor de animale de rasă de lapte din regiunea Nord-Est cu decidenți politici, directori ai Direcțiilor Agricole din Regiunea de Nord-Est, experți agronomi, președinti ai asociațiilor de profil.

    Evenimentul se va desfășura între orele 10.00-13.00, în Sala de Conferințe Pavilion Central, Parcul agroindustrial Transagropolis (comuna Lețcani). Printre invitații speciali ai evenimentului se numără Daniel Botănoiu (ministru secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale), prof.univ.dr. Șteofil Creangă (Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”), Lelior Iacob (director general ANZ), Valeriu Steriu (deputat, fost ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale), Ionuț Lupi (director executiv Asociația Holstein Ro), Claudiu Frânc (președinte FCBR), Emil Florian Dumitru (președinte Federația PRO AGRO), Mihai Voloșeniuc (medic veterinar, director general BestCows SRL), Petronela Cotea Mihai (jurnalist de specialitate), Liviu Bălănici (cluster AGROFERMA, președinte Panifcom), Ionică Nechifor (Cluster AGROFERMA, președinte ACOC Moldoovis), Florin Mindirigiu (director AGRALIM). Moderatorul dezbaterii este Cosmin Andrei, producătorul emisiunii „Viața Satului”.

    Vor fi discutate subiecte care preocupă în mod special fermierii, precum: prezentul și viitorul schemelor de finanțare în industria vacii de lapte din Romania, preocuparea fermierilor pentru agenda Președinției române a Consiliului UE în 2019, poziția reprezentanților industriei de lapte fata de piața europeană, intens concurențială și în permanentă schimbare, situația parteneriatelor bilaterale cu Republica Moldova, metodele de testare a tăurașilor în România etc.

    „Fermierii au nevoie să se coalizeze în jurul unor idei precum performanța și eficiența. Pentru fermierii din Nord – Est, tehnologia, performanța și lucrul în echipă sunt necesare pentru a fi puternici pe o piata concurențială. Noi, Holstein România, vom susține și în cadrul întâlnirii poziția noastră pentru echitate în ceea ce priveste modul de acordare al Ajutorului Național Tranzitoriu (ANT) si eliminarea datei de referinta, anul 2013”, spune Ionuț Lupu, directorul executiv al Holstein RO și unul din vorbitorii din panelul evenimentului.

    Liviu Bălănici, patronul firmei SC Panifcom SRL și membru fondator al Clusterului AGROFERMA, spune că întâlnirea „este o ocazie unică să avem o dezbatere transparentă, reală, adaptată la nevoile adevărate ale fermierilor și ale pieței. Întâlnirile AGRALIM compensează câteva mari lipsuri de care suferim, noi, fermierii: transparența, lipsa unei dezbateri pe subiecte concrete, echitatea pentru fermierii mari și cei mici. Cu prilejul acestor reuniuni, sper să avansăm către politici reglementate serios, în ton cu realitatea. Există schimbări care au nevoie de finanțare, dar există și schimbări care țin doar de o reglementare eficientă a activității în agricultură. Un mare avantaj al acestor întâlniri este și acela că ne ajută pe noi, cei care plătim taxele, să înțelegem mai bine sursele problemelor și mecanismele de decizie și să putem acționa cu mai mult impact.”


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA: Terenurile tăiate de la plata pe suprafață începând cu acest an Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare

    Ultimele știri

    Porumbul de talie mică de la STINE a fost desemnat produsul anului în SUA România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii