• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • EXCLUSIV: LUCIAN BUZDUGAN, PRIMUL ROMÂN care DĂ NUMELE unui SUPER-UTILAJ AGRICOL!

    agrointeligenta.ro -

    Un nume românesc pe unul dintre cele mai performante utilaje agricole care au ieșit vreodată pe poarta unei fabrici. Este recunoașterea aportului pe care dr. ing. Lucian Buzdugan îl are în agricultură – și nu vorbim numai despre agricultura românească!

    Cea mai nouă și cea mai performantă semănătoare a producătorului german Horsch poartă, la propriu și la figurat, semnătura dr. ing. Lucian Buzdugan, președintele Consiliului de Administrație al Agricost Insula Mare a Brăilei. Personalitatea care coordonează întreaga activitate agricolă din cea mai mare fermă vegetală din Uniunea Europeană a reușit să pună pe hârtie schița în detaliu a unei semănători universale pe care, mai apoi, producătorul Horsch a construit-o întocmai după indicațiile specialistului român.

    Este un mod de a recunoaște participarea la realizarea acestei mașini care este, de altfel, visul meu de zeci de ani de zile, după experiența avută în domeniul lucrărilor minime ale solului. Cred că această mașină întrunește cele mai bune rezultate în utilizare, mai cu seamă că este o mașină universală, atât pentru cereale păioase, cât și pentru prășitoare. Este unică și, sub acest aspect trebuie să vă spun sincer că mă mândresc cu acest lucru. Sigur, meritul este în atât a celor a celor care au conceput-o – și mă refer aici la mine și la un grup de colegi de la Brăila, ci e meritul celor care pus de pe planșetă în funcțiune o astfel de mașină într-un timp scurt, extraordinar de scurt”, a declarat dr. ing. Lucian Buzdugan pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro, arătând că primele schițe au fost discutate în luna octombrie, în cadrul unei vizite la sediul central al Horsch în Germania, iar apoi, la Ziua Câmpului din acest an, mașina a putut fi prezentată pe platformă.

    Cât despre decizia celor de la Horsch de a face la semănătoarea Focus 12.50 ST o ediție specială  ”Lucian Buzdugan Edition” specialistul român recunoaște că a fost uimit când și-a văzut numele pe primele super-utilaje care au ajuns în Insula Mare a Brăilei.

    Am fost, sincer vă spun, copleșit. Sigur, și foarte impresionat pentru că ieri am avut întâlnirea pe care o țin înainte de fiecare campanie, întâlnirea de instruire a oamenilor pentru campania de însămânțări. Și, când prezentam noile mașini pe care le-am achiziționat – din cele 11 pe care le avem comandate, au venit primele 3, urmând să vină și restul într-un timp scurt, am rămas foarte uimit văzând că pe mașina respectivă este și numele meu. Este o recunoaștere pe care o apreciez și cinstea le aparține lor, celor de la Horsch”, ne-a mărturisit Lucian Buzdugan.

    Specialistul care coordonează producția agricolă pe cele 57.000 de hectare din Insula Mare a Brăilei s-a arătat mulțumit de rezultatul colaborării cu Horsch pentru construirea ediției speciale de semănători.”Este fairplay-ul firmei Horsch în colaborarea avută, motiv pentru care această colaborare va continua. Vom perfecta această mașină și, de ce nu, vom merge mai departe la noi performanțe privind spațiul de nutriției pentru plante. Este un deziderat de-al meu mai vechi de a asigura fiecărei plante – fie că vorbim despre grâu, porumb, floarea-soarelui, prin semănat, un spațiu de nutriție cât mai pătrat sau circular pentru că acest lucru înseamnă să nu se suprapună rădăcinile, să nu se suprapună frunzele. Nu este de ajuns ca rădăcinile să nu se suprapună pentru că și frunzele, dacă își iau lumina una de la alta, devin un factor perturbator, limitativ în creșterea și dezvoltarea plantelor”, a explicat Buzdugan.

    Mașina a fost concepută numai pe 6 metri. Am fi preferat una de 12 metri, dar știind că firma nu poate produce numai pentru fermierii mari sau foarte mari, m-am gândit că eu fiind organizat în ferme de 2.000 de hectare și pentru că noi avem 30 de ferme am cumpărat 30 de mașini. Cei care au 2.000 de hectare, cu această semănătoare își rezolvă toată problema de însămânțare fie a culturilor de toamnă, fie a culturilor de primăvară”, a explicat dr. ing. Buzdugan.

     


    Te-ar mai putea interesa

    Turbulențe pe piața UE a îngrășămintelor. Costurile de producție cresc, iar fermierii nu cumpără S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri! Preț de vânzare la ovine. Cât costă o oaie la intrarea în iarnă

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!