• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • BANII EUROPENI ce vor intra ÎN CONTURILE FERMIERILOR până la FINELE ANULUI!

    agrointeligenta.ro -

    Fondurile europene care vor fi accesate și vor intra în conturile fermierilor până la finele acestui an. Mesaj ferm al ministrului agriculturii pentru angajații agenției de plăți: ținta legată de fondurile europene este ca în România să se acceseze întreaga sumă din Programul Național de Dezvoltare Rurală! Sarcina a fost dată direct funcționarilor și conducerii Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), reuniți la prima ediție a Simpozionului național – Dezvoltarea durabilă a mediului rural.

    ”(…) Vreau să le spun celor care sunt în AFIR că aceste analize vor continua astfel încât în România să se acceseze întreaga sumă din PNDR. Acesta este obiectivul indiferent câți ani facem 17 la anul viitor facem 18 ani. În orizontul 2020 acesta este obiectivul: întreaga sumă a României trebuie să fie repatriată. Acesta este obiectivul pe care ni l-am asumat și la care trebuie să lucrăm indiferent câte sărbătoriri vom face. Dar până în 2020 acesta este obiectivul pe care îl are Ministerul Agriculturii și este obiectivul țării, la care trebuie să lucram toți indiferent de locul de muncă, indiferent de poziția pe care o avem într-o structură sau alta”, a transmis Petre Daea.

    Șeful de la agricultură a arătat că, în total, anul acesta estimează că va fi accesată o sumă totală de 1,4 miliarde de euro, ”ceea ce înseamnă de aproape trei ori mai mult ca anul trecut”. ”Este un câștig, este o realizare pe care trebuie să o procesăm cu atenție, cu calm, și cu foarte multă ambiție. De regulă prea mulți vorbesc dar trebuie să ne așezăm cu calm la masa de lucru, motiv pentru care am solicitat AFIR să prezinte cât mai repede cu putință ce s-a realizat din punct de vedere fizic în România până în prezent. Din trei motive: primul, să cunoaștem unde am ajuns, să desenăm pe harta țării ce am realizat de la integrarea în UE, ce obiective am împlinit pentru a vedea efortul pe care l-a făcut țara și instituțiile și de care trebuie să beneficieze mediul rural și fermierii români. Al doilea motiv, este acela să știm ce ne proiectăm în continuare, ce goluri avem în spațiul rural, ce  goluri de sprijin în PAC pentru fermieri și al treilea motiv este că cele două ne compun poziția la UE și nu trebuie să uităm faptul că România este stat cu drepturi depline de a participa la decizia comuna privind PAC. Din aceste punct de vedere se impune o pregătire temeinică. Motiv pentru care în MADR am declanșat, demult, acele dezbateri privind modul în care noi înțelegem să ne raportăm la nevoile țării și instrumentele prin care să ne aducem concret contribuția la PAC. Avem praguri importante de trecut, cel din 2019”, a mai transmis Petre Daea.

    Acesta și-a exprima și ”doza de nemulțumire” pe care o are cu privire la activitatea AFIR și a subliniat că în ultima sâmbătă din fiecare lună se analizează pe fiecare județ, pe fiecare program, ce s-a desfășurat pe luna anterioară. ”Și aici am o doză de nemulțumire pe care trebuie să o transmit, pentru că am avut alt target. Am gândit, am lucrat împreună și am planificat să realizăm o anumită sumă pe care din nefericire analizele noastre nu ne conduc spre un asemenea obiectiv. Dar totuși, suma care va fi în continuare posibilă de realizat și de adus în țară este de 221,14 milioane de euro”, a conchis Petre Daea.


    Te-ar mai putea interesa

    Canicula se extinde! Lista cu județele unde vor fi temperaturi foarte ridicate astăzi și mâine O familie de legumicultori și-a găsit solarii tăiate și toți ardeii furați Fermă închisă de DSVSA. Decizia a fost contestată în instanță

    Ultimele știri

    Timac Agro – campanie în forță! Vaporul cu 18.000 de tone de Eurocereal 34 a ajuns în portul Constanța! Prețul grâului s-a prăbușit după noul raport USDA. Cât costă acum tona în portul Constanța Fermierii au depus proiecte de peste 550 de milioane de euro pentru investiții în irigații