Fonduri europeneŞtiri agricole

E LEGE! URMĂRIRE PENALĂ INTERNAȚIONALĂ pentru FRAUDELE CU BANI EUROPENI!

Parlamentul European (PE) aprobă crearea unui Parchet European pentru combaterea fraudei cu fonduri europene Parchetul European îi va investiga și urmări penal pe cei care vor comite infracțiuni care prejudiciază bugetul UE. 20 de state membre, inclusiv România, participă la crearea Parchetului European. În prezent, doar autoritățile naționale pot investiga și urmări penal fraudele din bugetul UE, cum ar fi utilizarea intenționat greșită a fondurilor structurale UE sau frauda transfrontalieră cu TVA, jurisdicția lor terminându-se la granițe. 

Parchetul European (EPPO – European Public Prosecutor’s Office) va permite schimbul rapid de informații, investigații coordonate ale poliției, înghețarea și confiscarea rapidă a bunurilor, precum și arestarea transfrontalieră a suspecților. Parchetul va lucra îndeaproape și complementar cu agenția Eurojust și cu biroul UE de investigații anti-fraudă OLAF pentru a asigura acţiuni de urmărire penală mai eficiente o mai bună recuperare a banilor contribuabililor fraudați.

Ce urmează

Parlamentul a consimțit la crearea Parchetului European cu 456 voturi pentru, 115 împotrivă şi 60 de abţineri, iar Consiliul poate adopta formal Regulamentul privind acesta. Parchetul ar putea deveni operațional între 2020 și 2021.

Context

EPPO este creat pe baza cooperării consolidate între 20 de state membre, inclusiv România. Cele 8 state care nu participă sunt: Suedia, Olanda, Malta, Ungaria, Polonia, Marea Britanie, Irlanda și Danemarca, însă se vor putea alătura în orice moment cooperării dacă doresc. Biroul central al EPPO va fi în Luxemburg, având un procuror șef și procurori din toate statele participante, care vor superviza zi de zi investigațiile efectuate de procurorii delegați în toate statele membre participante.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. Nu fac politică.Sunt puţini oameni politici pe care nu-i acuz prea mult.Preocuparea mea este producerea de FOLAREX iar de crând am înregistrat la OSIM,2 noi cereri.Zilele trecute am fost primit în audienţă la domnul ministru al Agriculturii.De la început a fost exigent.După ce i-am adus argumentele necesare în susţinerea ideilor mele,s-a dus la un sertar de unde a scos 200 lei noi şi mi i-a pus în faţă.Încercând să refuz,mi-a spus că cel puţin cu decontarea drumului ministerul să fie recunoscător pentru invenţia mea.Cu acest prilej cred că ministrul agriculturii Petre Daea,dacă ar avea un mandat de cel puţin 7-8 ani,agricultura României şi satele româneşti se vor ridica la un nivel superior.A chemat un secretar de stat în domeniu pe care l-a rugat să facă documentaţia necesară pentru accesarea de fonduri europene.

Scrie un comentariu