RECOMANDĂRIŞtiri agricoleSubvenţii APIA 2018

EXCLUSIV! ACȚIUNEA DE VINERI care A BLOCAT SUBVENȚIILE APIA!

Inevitabilul s-a produs: licitația pentru furnizorul de soft la APIA a ajuns într-un mare impas. Deși mai sunt câteva zile până la anunțarea unui câștigător care să se ocupe din punct de vedere informatic de administrarea și distribuția banilor pentru fermieri din plățile directe, unde trei companii s-au înscris în concurs, iată că o patra firmă a contestat vineri, 6 octombrie, întregul proces de atribuire a acestui contract. Sursele noastre vorbesc, în acest moment, de o imposibilitate de a respecta termenul de 13 octombrie 2017, ca dată la care să fie anunțat câștigătorul licitației.

Dincolo de această dată, vorbim de întârzieri în procesul de implementare a soluției informatice pentru plățile din 2018 care se traduc într-un singur fel: banii nu se vor da la timp fermierilor! Și nu vorbim decât de o prima contestare, din afara competiției, vă dați seama ce va fi când eventualul câștigător va fi atacat de pierzători. Fermierii vor pierde săptămâni dacă nu luni, timp în care plățile vor fi în aer. Amintiți-vă ce a însemnat 2016 din punct de vedere al respectării calendarului de plăți doar pentru introducerea noilor scheme și imaginați-vă o situație de zece ori mai gravă pentru sumele aferente Campaniei APIA 2017. Asta riscă fermierii români!

Agrointeligenția-www.agrointel.ro va începe să ia reacții autorităților implicate și, de asemenea, să deslușească ițele acestei afaceri care devine din ce în ce mai dubioasă și de care depinde plata la timp a subvențiilor la care fermierii români au dreptul. Vom reveni în zilele următoare.

Este util de menționat că plățile în avans din 2017, programate a începe la 16 octombrie nu sunt afectate, acestea fiind deja introduse în sistem. Este, fără niciun dubiu, în mare parte meritul ministrului Petre Daea, modul exemplar în care s-au plătit subvențiile în acest an!

De altfel, Petre Daea, a tras, voalat, un semnal de alarmă în urmă cu două săptămâni la Agralim Iași, când a spus că este pregătit să găsească soluții în cazul în care procesul de licitație este blocat. Domnule ministru, a venit, din păcate, momentul să găsiți, la nivel politic și guvernamental, aceste soluții!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


11 comentarii

 1. Sa fie de rîs și noi fermieri de plîns că suntem prosti sa i credem pe hoții aceștia pe trădători de patrie cînd e vorba de vot promit orișice dar cînd e vorba sa se tina de programul de guvernare de promisiunile făcute găsesc ei o chiriță sa nu fie asa cum au promis.

 2. Stimata Redactie , va rugam insistent sa ne spuneti numele firmei care a facut aceasta contestatie . Please, please , please with a lot of sugar on top .

  1. Frate, Metalubs Blakans este doar paravanul! Este clar! Altii stau in spatele aceste firme de lubrifianti care contesta o licitatie de soft! De ce? Ca sa se aranajeze ploile pentru altii, alte afaceri tot pe spinarea noastra a fermierilor. Adica se luam banii la anul si la multi ani!
   Stimata redactie puteti afla pentru noi cine este de fapt in spatele acestor probleme?

 3. Nu e normal…. mereu iau banii si dau catre alte prioritati pentru ca bagabontii astia nu au cum sa faca treaba niciodata doar minciuni si ilegalitati au in cap norocul Romaniei este ca sunt americanii prin zona ca altfel ne mancau astia… am vazut la televizor cum clanul nu stiu care il pazea pe dragnea ce sa mai ceri ?

 4. Si inca ceva. Am tot vazut anii astia ca de plata subventiilor s-au ocupat cei de la Siveco. Cu bune cu rele, in ultimul an ne-am cam luat banii la timp. O fi avand Siveco bubele si problemele lor, dar nici cei de la APIA nu-i cred usa de biserica fata de intarzierile care au fost.
  Si ma intreb acum simplu. De ce sunt trei companii? Poate altcineva sa ne dea banii la timp decat Siveco? Adica vin altii si o iau de la capat cu sistemul si o sa ne spuna si APIA si Ministerul ca le trebuie un an ca sa pregateasca subventiile pentru 2018? Ma lasi?
  Deci, nu stiu cine sunt cele trei firme, dar ar fi interesant ce experienta au fiecare dintre ele in plata subventiilor. Si cum face alegerea APIA? Verifica ei daca astia pot sa ne faca platile de subventii la termenele pe care ni le-a spus Ministerul? Acum avem avansul, dar din decembrie ar trebui sa ne primim toti banii.

 5. Bine ca aflam acum! Adica sa inteleg ca trei companii s-au inscris la licitatie si o a patra, care nu s-a inscris, s-a gasit sa depuna contestatie tocmai acum cu o saptamana inainte de a se da rezultatul? Suna foarte nasol. Dar rau de tot. Nu exista nimeni care sa cerceteze asta? Astia care au contestat, stiu ca noi avem nevoie de bani acum? Sau pentru ei este doar o afacere, si tot noi trebuie sa suferim ca de fiecare data. Chiar este tara nimanui?
  Domnilor, vad ca nimeni nu ne sustine pe noi fermierii. Poate s-o gasi cineva sa ne spuna si noua cine sunt astia care ne blocheaza si ce treaba au cu subventiile care trebuie sa ni sa plateasca.
  Guvernantii ar trebui sa stie ca daca anul trecut ne-au dat banii la timp, noi vrem sa ne dea si anul asta la fel. Treaba lor ce fac, nu ma intereseaza, dar sa ne dea banii la timp si sa nu ne mai duca cu vorba. Atat.

 6. Banii sunt luati si folositi de un guvern incapabil sa rezolve problemele financiare iar problema cu licitatia e o facatura .Tot asa sunt luati si banii de la UE pentru plata rentelor viagere la taranii in varsta .

  1. Baaaai, UE face decontari, nu da bani in avans la nimeni la SAPS, mai cititi si voi…dati din gura mult, prost si fara rost,,

Scrie un comentariu