• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • VAL DE FRIG! Unde se schimbă vremea și DE CÂND REVIN PLOILE!

  Roxana Dobre -

  Val de frig în perioada următoare. Temperaturile din ultimele zile s-au încadrat în normalul perioadei dar meteorologii anunță că vremea se va schimba iar frigul și ploile își vor face apariția. Iată cum se va schimba vremea în fiecare regiune, în intervalul 13-22 octombrie! 

  Banat

  Din 13 octombrie vremea se va răci, astfel că media valorilor diurne va fi de 18…19 grade. De săptămâna viitore și până pe 22 octombrie vor fi ușoare variații ale temperaturilor diurne, iar media acestora va fi de 18…20 de grade. La sfârșitul săptămânii minimele termice vor fi în scădere ușoară, până la valori, în medie, de 7…8 grade, iar acestă medie se va menține și pe parcursul săptămânii viitoare.

  Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 13 octombrie și după data de 20 octombrie.

  Crișana

  La sfârșitul săptămânii vremea se va răci iar media maximelor va fi de 17…18 grade. De săptămâna viitoare a intervalului variațiile temperaturilor diurne nu vor fi semnificative, iar media acestora se va situa în jurul valorii de 18 grade. De astăzi temperaturile minime vor fi în scădere ușoară, iar media regională se va situa în jurul a 7 grade. De săptămâna viitoare variațiile temperaturilor nocturne vor fi nesemnificative și astfel, media acestora se va menține în jurul valorii de 7 grade.

  Probabilitatea de ploaie va fi în creștere după data de 20 octombrie.

  Transilvania

  În acest sfârșit de săptămână temperaturile diurne vor fi în scădere, iar media acestora va fi de 14…15 grade. În a doua jumătate a intervalului vor exista ușoare variații ale maximelor termice, media acestora se va situa în jurul a 16 grade. Temperaturile minime vor fi în creștere de la valori, în medie, de 2…3 grade la începutul intervalului, la o medie în jurul a 7 grade în data de 13 octombrie. La sfârșitul primei săptămâni minimele termice vor fi în
  scădere ușoară, până la o medie în jurul a 5 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile nocturne nu vor avea variații importante, iar media regională va fi de 4…5 grade.

  Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 13-15 octombrie și după data de 20 octombrie.

  Maramureș

  La sfârșitul săptămânii, temperatura aerului va fi în scădere ușoară până la medii ale maximelor de 15…16 grade și ale minimelor de 6…7 grade. În a doua jumătate a intervalului, variațiile termice nu vor fi semnificative și astfel, media valorilor diurne se va situa în jurul a 16 grade, iar a celor nocturne va fi de 5…6 grade.

  Va ploua temporar în intervalul 13-14 octombrie dar probabilitatea de ploaie va fi în creștere și după data de 20 octombrie.

  Moldova

  Din 13 octombrie,  temperatura aerului va marca o scădere, până la medii ale valorilor maxime de 15…16 grade și ale minimelor în jurul a 7 grade. În a doua jumătate a intervalului vor fi ușoare variații termice, iar media regională a valorilor diurne va fi de 15…17 grade și a celor nocturne, de 6…7 grade.

  Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în zilele de 13 și 14 octombrie.

  Dobrogea

  În data de 13 octombrie, media valorilor diurne va fi de 20…21 de grade, iar a celor nocturne se va situa în jurul a 11 grade. Apoi, în zilele de 14 și 15 octombrie, temperatura aerului va marca o scădere, până la medii ale valorilor maxime de 16…17 grade și ale minimelor în jurul a 9 grade, însă până la sfârșitul intervalului nu vor mai fi variații semnificative.

  Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în jurul datei de 14 octombrie.

  Muntenia

  La sfârșit de săptămână vremea se va răci, astfel că media valorilor diurne va fi în jurul a 18 grade. În a doua
  săptămână vor fi ușoare variații ale temperaturilor maxime, iar media acestora va fi de 17…19 de grade. Temperaturile minime vor fi în creștere de la valori, în medie, de 5…6 grade la începutul intervalului, la o medie în jurul a 8 grade în data de 13 octombrie. După această dată, variațiile minimelor termice vor fi nesemnificative, iar media regională a acestora se va situa în jurul a 7 grade.

  Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 13 octombrie.

  Oltenia

  La sfârșitul săptămânii vremea se va răci ușor și astfel, media maximelor va fi de 19…20 de grade. În a doua săptămână a intervalului variațiile temperaturilor diurne nu vor fi semnificative, iar media acestora se va situa în jurul valorii de 18 grade. Până în data de 13 octombrie, temperaturile nocturne vor fi în creștere de la valori, în medie, de 5…6 grade, la medii în jurul a 9 grade. La sfârșitul primei săptămâni temperaturile minime vor fi în scădere ușoară, iar media regională se va situa în jurul a 7 grade. În a doua săptămână variațiile temperaturilor nocturne vor fi nesemnificative și astfel, media acestora se va menține în jurul valorii de 7 grade.

  Probabilitatea de ploaie va fi redusă pe aproape tot parcursul intervalului.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Alertă emisă de ANM! Avertizare meteo de ninsori și vânt puternic care poate atinge 70 km/h! Ultima oră de la ANM! Alertă în vigoare de viscol puternic, ninsori și vizibilitate redusă! Prognoza meteo de la ANM. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni!

  Ultimele știri

  Ovidiu Săvâșcă, APIA Mureș: Fermierii persoane fizice nu mai au nevoie de adeverința de la Primărie! Despăgubirile la culturile de primăvară, în Parlament. Asociația Forța Fermierilor cere o lege pentru plata fermierilor! Pallas™ si Floramix ™ – cele mai performante și utilizate erbicide pentru controlul buruienilor graminee problemă din cultura de grâu!