Prognoze meteoŞtiri agricole

ULTIMA ORĂ! Alertă ANM: VREMEA SE SCHIMBĂ RADICAL! Care sunt JUDEȚELE UNDE ÎNCEP NINSORILE!

ALERTE DE ULTIMĂ ORĂ emise de meteorologi pentru următoarele zile în care anumite județe se vor confrunta cu o schimbare radicală a vremii: temperaturile vor scădea dramatic, vântul se va intensifica și sunt așteptate inclusiv ninsori viscolite. Sunt emise două coduri de alertă: unul galben și unul portocaliu, iar autoritățile sunt deja în alertă cu privire la ziua de astăzi și cea de mâine.

Avertizările meteorologice de vreme severă intră în vigoare duminică dimineaţă şi vor fi valabile până luni noapte, interval în care va fi vânt puternic, iar vremea se va răci în toată ţara, în timp ce în vestul, centrul şi nordul ţării vor fi ploi pe arii extinse. De asemenea, va ninge în toate zonele montane şi va fi viscol.

Duminică, la ora 10.00, a intrat în vigoare o avertizare cod galben care va fi valabilă până luni, la ora 23.00, fiind afectată toată ţara. În acest interval, vântul va creşte în intensitate şi va avea viteze la rafală în general între 55 şi 70 de kilometri la oră şi local între 75-85 de kilometri la oră, iar vremea se va răci în toată ţara.

În regiunile din vestul, centrul şi nordul ţării vor fi ploi pe arii extinse , iar din noaptea de duminică spre luni în Maramureş, Transilvania şi zona deluroasă a Crişanei şi a Moldovei vor cădea precipitaţii mixte.

În acelaşi interval va fi în vigoare o avertizarea cod portocaliu pentru toate zonele montane, unde va ninge viscolit şi se va depune un strat consistent de zăpadă. Vântul va sufla în rafale care vor depăşi 80-90 de kilometri la oră, iar pe creste va atinge 100-120 de kilometri la oră. Va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 de metri şi se va depune strat consistent de zăpadă.La această oră, este în vigoare, până la ora 10.00, o altă avertizare cod galben emisă sâmbătă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru zonele montane, unde sunt precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar vântul atinge 90 de kilometri la oră pe crestele munţilor.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu