• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • EXCLUSIV! DOCUMENTUL care ARUNCĂ ÎN AER PLATA SUBVENȚIILOR către FERMIERI!

  Roxana Dobre -

  Document care aruncă în aer plata subvențiilor agricole! Sumele care au rămas de achitat producătorilor agricoli ajung la aceștia cu ”țârâita” în zilele următoare. Ceea ce părea un plan bine pus la punct, cu termene clare și sume virate în conturi, a fost aruncat în aer. Totul a pornit săptămâna aceasta de o simulare strecurată în presă de un economist din cadrul instituției care a făcut un calcul matematic ce duce la o scădere drastică a lefurilor pe care urmează să le primească angajații APIA începând din ianuarie 2018. 

  Agrointeligența-www.agrointel.ro a intrat în posesia cererii care a fost depusă de sindicaliștii APIA la Primăria Capitalei pentru autorizarea unui protest care ar urma să aibă loc miercurea viitoare, 22 noiembrie, în fața Ministerului Agriculturii în intervalul orar 11.00-14.00.

  În această perioadă fermierii trebuie să primească restul de bani care au mai rămas de achitat din avans dar și plățile pentru zootehnie, mai exact pentru crescătorii de vaci de lapte, carne și bivolițe. Astăzi a fost prima zi în care trebuia să debuteze autorizarea la plată. Mai mult, de la 1 decembrie, dacă lucrurile nu se vor rezolva și nu vor vedea negru pe alb decizia care le menține nivelul actual al salariilor, funcționarii sunt deciși să boicoteze plata subvențiilor integrale către fermieri.

  Citiți și:

  ULTIMATUM! Funcționarii APIA AMENINȚĂ că NU VOR MAI PLĂTI SUBVENȚIILE de la 1 DECEMBRIE!

  Vă reamintim că astăzi, 16 noiembrie, în intervalul 9.00-12.00, funcționarii APIA au protestat în fața centrelor din toată țara. Motivul nemulțumirii lor este legat de legislația nouă ce mută contribuția de la angajator la angajat, ceea ce va duce la o scădere considerabilă a salariilor din agenția de plăți. În replică la acțiunea funcționarilor, ministrul Petre Daea a declarat: ”Ei au o singură misiune: munca. O muncă cinstită, pe bani remunerați corect. Nu cred că sunt în situația să se plângă acum de salarii. Eu asta le-am spus angajaților Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură: ‘Stați liniști și munciți!’ Asta le transmit și acum tuturor funcționarilor din APIA, pe care îi respect: să fie liniștiți și să muncească, până la începutul anului mai este. Acum, trebuie să dați subvențiile, pentru că avem bani în buget și aceștia trebuie să plece către fermieri, nu să-i blocăm prin minister, pentru că s-ar putea să dăm socoteală pentru treaba asta. Repet, asta le transmit: să muncească, pentru că sunt plătiți cu salarii bune, și să muncim toți, în frunte cu mine. Eu, uneori, sunt sub nivelul unor funcționari din APIA din punct de vedere al salariului”.

  Citiți și:

  EXCLUSIV! FUNCȚIONARII APIA IES MÂINE ÎN STRADĂ! Activitatea – BLOCATĂ ÎNTR-O ZI IMPORTANTĂ pentru PLATA FERMIERILOR!

  EXCLUSIV! FUNCȚIONARII APIA IES MÂINE ÎN STRADĂ! Activitatea – BLOCATĂ ÎNTR-O ZI IMPORTANTĂ pentru PLATA FERMIERILOR!

  REVOLTĂ LA APIA! S-au strâns deja 1.000 DE ADEZIUNI pentru UN PROTEST NAȚIONAL! Decizia de care DEPIND SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

  Ce SALARII vor încasa FUNCȚIONARII APIA de la 1 IANUARIE: Ne gândim SĂ INTRĂM ÎN GREVĂ. Să meargă MINISTRUL DAEA SĂ NUMERE OILE!

  GALERIE FOTO: A ÎNCEPUT PROTESTUL LA APIA! Mii de funcționari AU IEȘIT ÎN STRADĂ, PLATA SUBVENȚIILOR A FOST SISTATĂ!


  Te-ar mai putea interesa

  Ploi torențiale și vijelii, în aproape toată țara. Lista județelor sub alertă ANM Rezultate alegeri europarlamentare 2024. Lista cu noii eurodeputați Document pe surse: Programul Rabla pentru tractoare – condiții și documente necesare

  Ultimele știri

  Alexandru Potor, fost secretar de stat MADR, este noul primar al municipiului Slobozia: “Deschidere totală către fermieri!” Ucraina va impune prețuri minime la exporturile de cereale și oleaginoase Franța, Ucraina și Rusia – ”lovite” de raportul USDA la producțiile la grâu