Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

SĂPTĂMÂNĂ DECISIVĂ LA APIA! Ce plan se pregătește PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR către FERMIERI!

Săptămână decisivă pentru plățile APIA către fermieri. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură intră în ultima lună din an în care autorizează viramentele bancare pentru producătorii agricoli. Perioada următoare se va suprapune atât cu zile de sărbătoare, cât și cu un val de nemulțumire al funcționarilor APIA.

După ce au protestat în fața Ministerului Agriculturii și apoi a Guvernului, salariații agenției de plăți pun la cale un nou plan pentru a-și apăra veniturile salariale pe care le vor ridicate la același nivel – mai exact la nivelul salarial al funcționarilor APIA din APIA Central.

Zilele următoare vor fi decisive întrucât funcționarilor li s-a promis că va fi organizată o videoconferință în care vor fi discutate problemele salariale din centrele din țară. Angajații nu au speranțe foarte mari și nu așteaptă prea multe de la discuția ”virtuală”. În schimb, iau în calcul un plan prin care să protesteze, dar și să își execute responsabilitățile față de fermieri.

Pe Facebook, unul dintre funcționarii APIA a venit cu un plan de acțiune pentru perioada următoare. Acesta include atât plata fermierilor, cât și o serie de acțiuni de protest care să nu afecteze activitatea din centre.

Astfel, după videoconferința cu autoritățile de la București, dacă rezultatul nu-i va mulțumi, funcționarii APIA iau în calcul susținerea unor conferințe de presă la nivel județean. Angajații plănuiesc să dezvăluie jurnaliștilor toate aspectele muncii lor, mai ales orele suplimentare neplătite, eforturile phisice și fizice pe care le fac, stresul în care lucrează și incidentele care au făcut ca mai mulți funcționari să își piardă viețile la nivel național.

Funcționarii APIA doresc să atragă de partea lor și parlamentarii. Ei vor solicita audiențe în timpul vacanței parlamentare pentru ca aleșii locali să afle doleanțele celor care muncesc la APIA.

În cadrul centrelor, deși activitatea nu va mai fi întreruptă pe parcursul zilei – așa cum s-a întâmplat în ultimele două săptămâni, funcționarii nemulțumiți vor purta pe braț banderole albe pentru a atrage atenția în legătură cu problemele lor.

Până la ora publicării acestui articol, reacția la planul de acțiune de la APIA au fost pozitive.

Citiți și:

PLĂȚI APIA 2018: Lista cu SUBVENȚIILE AGRICOLE care INTRĂ LA PLATĂ ANUL VIITOR!

PLĂȚI APIA: Cine sunt FERMIERII care MAI PRIMESC BANI până la FINELE ANULUI!

LISTA CU TOATE CUANTUMURILE SUBVENȚIILOR APIA 2017


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu