TITAN MACHINERY oferă fermierilor VERIFICARE GRATUITĂ A UTILAJELOR DIN PORTOFOLIU!
agrointeligenta.ro -Veste bună pentru fermierii care dețin utilaje din portofoliul companiei Titan Machinery România. Pentru a veni în ajutorul agricultorilor din punct de vedere tehnic, compania oferă în perioada 8 ianuarie – 28 februarie 2018 o verificare gratuită utilajelor din portofoliu.
Tot ceea ce-i rămâne de facut fermierului în această perioadă este să apeleze la personalul calificat și la piesele de schimb de origine certificate, contactând reprezentanții Titan Machinery România pentru a programa o verificare.
Pornind de la proverbul românesc conform căruia: „omul își face iarna car și vara sanie”, putem spune că sezonul rece ce tocmai a început este un bun prilej pentru fiecare fermier să verifice și să-și asigure tehnic utilajele agricole pe care le are în fermă, pentru un randament optim, atunci când acestea sunt exploatate la potențial maxim în campaniile agricole ce vor urma în anul viitor. Combinele, sprayerele, tractoarele sau grapele trebuie verificate și spălate, iar micile defecțiuni reparate cât mai rapid.
”Echipamentele agricole pe care le comercializăm reprezintă o investiție care oferă încredere în forțele proprii fiecărui fermier, însă cu ajutorul acestor utilaje, nu numai că fermierii își sporesc producția, dar își reduc și costurile pe termen lung. De aceea este deosebit de important ca starea bună de funcționare, trebuie menținută pe toată perioada anului în general și pe perioada campaniilor agricole în special”, spun reprezentanții companiei.
În ce constă verificarea grautuită efectuată de personalul calificat al companiei Titan Machinery România
Verificarea gratuită a tractoarelor constă într-o diagnoză computerizată, în verificarea filtrelor, uleiului, instalației electrice, climei, încălzirii, scurgerilor de ulei, sistemului de direcție și nu în ultimul rând în orice altă reclamație venită din partea clientului. Verificarea gratuită a combinelor constă în verificarea lanțurilor, curelelor, elevatorului central, elevatorului de boabe, melcului de retur, melcului de boabe, încălzirii, filtrelor, uleiului, scurgerilor de ulei. Verificarea gratuită a cultivatoarelor constă în verificarea dălților, cuțitelor, rulmenților și discurilor.
Pentru a facilita aceste intervenții în perioada de iarnă, Titan Machinery România are pregatită o flotă de peste 70 de unități de service mobile, distribuite strategic în cele 9 centre regionale integrate, ce asigură o acoperire completă a țării din punctul de vedere al proceselor de service. Fiecare echipament care pleacă la fermier este verificat în prealabil printr-un program special PDI (Pre Delivery Inspection) ce are în vedere peste 120 de puncte și aspecte tehnice de verificat. Fiecare echipă de service este disponibilă pentru o informare corectă și completă asupra operațiunilor de servisare sau opțiunilor de echipare.
Echipa de tehnicieni a Titan Machinery România, beneficiază de o experiență semnificativă și de o înaltă pregătire tehnică în cadrul celor 20 de programe de training susținute la sediile partenerilor noștri din Europa: Case IH, Case Construction, Väderstad, etc.
Orice problemă apărută la utilaje trebuie rezolvată înainte ca acestea să fie depozitate pentru sezonul rece
Este bine înțeles faptul că proprietarii utilajelor sunt primii care pot controla mentenanța și menține starea perfectă de funcționare a utilajelor pe care le exploatează. De aceea este bine de știut că orice problemă apărută la utilaje trebuie rezolvată înainte ca acestea să fie depozitate pentru sezonul rece.
Indiferent că este vorba despre o piesă uzată, o roată defectă, un disc rupt sau o problemă mai mare, acestea trebuie reparate la timp. De asemenea, curățarea utilajelor este importantă, nu numai curățarea tractoarelor și a combinelor, ci și curățarea cu atenție a semănătorilor, mai ales pe rampele de vacuum și pe paleții turbosuflantei, în timp ce mașinile de erbicidat trebuie să fie depozitate cu instalațiile de pulverizat curate.
Pe de altă parte este recomandat ca utilajele, ori să fie depozitate într-un loc în care temperatura să nu scadă sub pragul de îngheț, ori apa să fie protejată cu un antigel.
Toate aceste bune măsuri de pregătire a utilajelor pentru sezonul rece pot ajuta fermierul să economisească bani pe termen lung, întrucât le va menține noi mai mult timp și va avea o eficiență maximă a productivității.
Acest articol a fost realizat de Bogdan Constantin, PR & Communication Specialist – Titan Machinery