• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SUBVENȚII APIA 2018. Cele trei NOI CULTURI AGRICOLE care intră LA PLATA PE ÎNVERZIRE!

    agrointeligenta.ro -

    Modificări importante pentru fermieri! O serie de îmbunătățiri majore ale normelor agricole ale Uniunii Europene urmează să intre în vigoare la 1 ianuarie 2018, acestea făcând parte dintr-un proces e simplificare și de modernizare a politicii agricole comune (PAC), informează Comisia Europeană. 
    O schimbare importantă este legată de măsurile de mediu care vor fi îmbunătățite, inclusiv simplificarea normelor privind diversificarea culturilor și adăugarea a trei noi tipuri de zone de interes ecologic axate pe culturi fixatoare de azot, oferindu-le fermierilor și autorităților naționale mai multe opțiuni adaptate circumstanțelor lor specifice.

    De menționat că fermierii care practică agricultură ecologică nu sunt condiționați cu nimic la plata pentru înverzire iar cei care au întreaga exploatație ocupată cu culturi permanente (vii, livezi) beneficiază implicit de plata  pentru înverzire. Cei care au sub 10 hectare nu au obligații privind diversificarea culturilor iar cei care au sub 15 hectare nu au obligații privind  respectarea ZIE. Dar restul agricultorilor trebuie să respecte 3 practici agricole. Este vorba de la diversificarea culturilor, menținerea suprafețelor de pajiști permanente și protejarea zonelor de interes ecologic (ZIE).

    În Campania 2017 fermierii primesc 57, 1745 de euro pe hectar pentru Înverzire.

    Citiți aici totul despre Înverzire:

    Înverzirea, plata ce i-a încurcat pe fermieri! Cine se încadrează pentru plata de la APIA?

    ”La 1 ianuarie 2018 vor intra în vigoare o serie de îmbunătățiri majore ale normelor agricole ale UE, după adoptarea de către Consiliul miniștrilor agriculturii și Parlamentul European a părții referitoare la agricultură și la dezvoltarea rurală din așa-numitul Regulament ”Omnibus”. Acest regulament modifică nu doar regulamentul financiar, care reglementează execuția bugetului UE, ci și 15 acte legislative sectoriale, inclusiv din domeniul agriculturii”, se arată în comunicatul CE.

    Astfel, începând de anul viitor vor fi eligibile pentru plata pe înverzire și suprafețele cu plantele Miscanthus (iarba elefantului), Silphium perfoliatum și terenurile acoperite cu plante melifere

    În plus, vor mai exista și următoarele modificări pentru eligibilitate:

    – pragurile maxime pentru diversificarea culturilor nu sevor mai aplica exploatațiilor cu mai mult de 75% din terenul arabil cultivat cu orez.

    – exploatații în care culturile leguminoase reprezintă o cotă substanțială să beneficieze de scutirea existentă în ceea ce privește ALE.

    – exploatații în care terenul este utilizat în principal pentru producția de iarbă, leguminoase, orez sau pajiște permanentă vor beneficia de scutirea deplină de obligația de diversificare a culturii, fără niciunul condiție legată de limita superioară a 30 de hectare de teren arabil.

    Partea privind sectorul agricol din regulamentul Omnibus modifică cele patru regulamente ale PAC: plățile directe, dezvoltarea rurală, organizarea comună a pieței și regulamentul orizontal.

    Acestea sunt câteva dintre principalele modificări:

    Regulamentul ”Omnibus” simplifică și consolidează actualele norme ale UE în ceea ce privește o gamă largă de aspecte legate de agricultură, de la gestionarea riscurilor la acordarea de sprijin tinerilor fermieri, și este cea mai recentă dintr-o serie de măsuri de simplificare și de modernizare puse în aplicare de către Comisie.

    De precizat că această reformă a regulilor agricole UE trebuie aprobată de Consiliu înainte de a intra în vigoare la 1 ianuarie 2018.

    Citiți și:

    NOI REGULI pentru PLATA SUBVENȚIILOR: Mai mulți BANI PENTRU TINERII FERMIERI!


    Te-ar mai putea interesa

    Diana Șoșoacă cere controale UE și încetarea măsurilor privind combaterea pestei oilor: „Vă bateți joc de fermieri!” Plăți APIA 2024. Cursul la care se calculează subvențiile pe hectar și animale Anunțul RAR pentru toți fermierii care au nevoie de ITP

    Ultimele știri

    Mămăligă cu brânză și smântână. Cât costă o porție de MBS la restaurantul Parlamentului Subvenție la plată începând de astăzi. 180 de milioane de euro, în conturile fermierilor Smithfield România devine Comtim România!