Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

REGULĂ nouă de la Bruxelles! FERMIERII NEFISCALIZAȚI NU VOR MAI ÎNCASA SUBVENȚIA APIA!

Fermierii nefiscalizați – fie că este vorba despre producători agricoli din sectorul vegetal sau despre crescători de animale, eliminați de pe lista celor care beneficiază de subvențiile Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Noua regulă face parte dintr-un set de măsuri ce  urmează să intre în vigoare la 1 ianuarie 2018, făcând parte dintr-un proces e simplificare și de modernizare a politicii agricole comune (PAC), informează Comisia Europeană.

Subvențiile agricole plătite din fonduri europene se acordă fermierilor activi. Aceștia trebuie să facă dovada activității lor agricole și, de anul viitor, li se va putea cere  să fie și fiscalizați. Este una dintre propunerile Uniunii Europene pentru statele membre în cadrul redefinirii conceptului de ”fermier activ”. De la plățile directe vor putea fi scoși producătorii care nu sunt fiscalizați și/sau care nu contribuie la bugetul asigurărilor sociale.

Deocamdată nu sunt informații complete despre această nouă reglementare la nivel european. Ea a mai fost în discuție în România la introducerea termenului de fermier activ în anul de cerere 2015. La acea vreme, cele mai mai probleme au fost în sectorul creșterii ovinelor, unde majoritatea fermierilor activează ca persoană fizică și nu sub o formă de persoană juridică. La acel moment s-a găsit soluția ca producătorii să depună la APIA o serie de documente care să ateste activitatea agricolă pe care o desfășoară.

Citiți și:

SUBVENȚII APIA 2018. Cele trei NOI CULTURI AGRICOLE care intră LA PLATA PE ÎNVERZIRE!

ANUNȚ URIAȘ despre PLATA SPRIJINULUI CUPLAT începând DE ANUL VIITOR!

NOI REGULI pentru PLATA SUBVENȚIILOR: Mai mulți BANI PENTRU TINERII FERMIERI!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


16 comentarii

 1. Sunt PFAuri care au peste 200 de ha la Apia primesc subventii mari tot felul de beneficii si ajutoare iar ei nu platesc nici un fel de impozit. Astfel de anomalii trebuie sa dispara. Sa nu mai zic ca astfel de PFA nu au avut inregistrat la fortele teritoriale de munca nici un fel de contract de munca de la infiintare cu toate ca a incasat de la statul roman facilitati si subventii de miliarde anual. Autoritatile sunt nepasatoare sau au interese.

  1. daca ai in cap doza minima de materie cenusie,tot trebuie sa stii ca agricultura nu trebuie impozitata. daca nu stii asta faca-se voia Domnului cu tine. faptul ca, costurile de productie in agricultura, a produselor, sunt sub pretul de vinzare, imi susti si argumenteaza afirmatia.

 2. Cand vorbim de PFA sau II astea trebuie sa fie cu sprafete de pana la 50 de ha . Ce trece peste 50 de ha neaparat sa fie altfel de forma juridica gen SC…..SRL sau SA . Agricultura trebuie impozitata ca orice domeniu de activitate.

 3. Este normal pana la urma sa ne autorizam. IOAN nu fi prost de gura si treci la munca nu la cersit ca oamenii se vor organiza daca asa se cere nu mai vorbi la un pahar de bere asistatule social.

 4. toti ciobanii au mii oi,capre si vaci si nu platesc nimic
  vand toate produsele de direct de acasa clandestin la diferite magazine si incaseaza sume uriase din care nu platesc nici in leu impozit dar iau bani de la APIA si ptr doua vaci?
  cum e posibil asa ceva?/poate sa raspunda cineva?

  1. Conform,Codului fiscal atât persoanele fizice cat şi PFA, II, If sunt impozitate la norma de venit, respectiv impozitul şi plata contrubuţiilor de sănătate. Ori dacă eşti impozitat pe norma de venit nu mai poţi fi impozitat şi pe veniturile realizate. A se citi Codul fiscal pentru a vedea de la ce număr de capete , respectiv suprafaţa trebuie să plătească fermierii dările aferente. Că nu toţi platesc este altă poveste.

 5. Dragnea sa mearga sa vorbeasca la bruxell sa opreasca vanzarea tarii la straini.nu sa faca tot felul de prosti cu legile justitiei ca ne lasa cumparati de straini pe nimic.

 6. subventiile sunt ajutoare sociale bani acordati fara a se cere nimic in schimb. primesc unii subventii de miliarde si nu au un angajat primesc facilitati subventii la motorin ramburs de tva calamitati nu platesc nici un fel de impozit se lauda cu utilaje de milioane de euro luate in cativa ani iar un im de rand ptr o casa nu i ajunge o viata ca sa o plateasca. fermierii avari au distrus satele romanesti nu au bagat nici un leu in dezvoltarea rurala .

  1. daca administratia si-ar face treaba satele romanesti ar arata altfel…Daca ar fi doar fermieri si nu s-ar grupa in asociatii infractionale ,profitand de tot ceea ce ,la nivel de comuna,reprezinta un bun care este administrat de primarii ,…problemele ar fi diminuate ca efect…Din pacate adevarul se afla in mijlocul musuroiului de minciuna..

Scrie un comentariu