• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • PURCEI GRATIS 2018. Tot ce trebuie să știi despre PROGRAMUL CU MANGALIȚA ȘI BAZNA!

  Roxana Dobre -

  Program cu purcei gratis în 2018! 11 lei pe kilogramul de carne de porc în viu este prețul pe care micii crescători  îl au asigurat pentru porcii îngrășați din rasele Bazna sau Mangalița, porci crescuți în cadrul programului național dedicat.  Ministerul Agriculturii a realizat o prezentare în care se arată concret unde se depun cererile, în ce termen, ce sume primesc fermierii sau care este greutatea porcilor care trebuie vânduți procesatorilor. 

  Numărul maxim de purcei care pot fi preluați pentru creștere este de 10 capete. Programul național cuprinde numai rasele Mangalița și Bazna, nu și alte rase de suine sau specii de animale! Înscriere pentru a intra în program se face la Direcțiile Agricole Județene.

  Trebuie să rețineți că furnizorii au obligația să livreze purcei înțărcați din rasele Bazna sau Mangalița cu o greutate minimă de 10 kilograme/cap pentru care primesc 250 de lei/cap.

  Mai departe crescătorii trebuie să respecte structura rației de jurajare pentru aceste rase, să crească purceii până la greutate de minim 130 kilograme/cap și să îi livreze la procesator. Atenție, fermierii primesc minim 1.430 de lei pe porcul livrat adică minim 130 kilograme/cap  X  11 lei kilogramul/viu cât este obligat să îi ofere procesatorul. Sigur că suma poate crește odată cu o greutate mai mare sau cu un procesator mai ”darnic”.

  Dacă mergem mai departe cu calculul și luăm în considerare că fermierul vinde toți cei 10 porci pe care îi poate crește maxim atunci suma finală primită de acesta este de 14.300 de lei. Sigur că de aici se scad costurile cu mâncarea și întreținerea grăsunilor astfel că depinde de fiecare crescător în parte să își calculeze care ar fi profitul final.

  Important! Crescătorii sunt obligați să livreze minimum 50% din purceii primiți cu titlu gratuit. Adică dacă ați luat 10 purcei, 5 îi dați la procesator și restul de 5 îi puteți ține, atenție gratuit, în exploatația dumneavoastră. Rețineți însă că purceii-masculi vin castrați așadar nu se pune problema să îi înmulțiti în gospodărie. Cel puțin nu prin acest program!

  Atenție, însă! Procesatorul este obligat prin program să vă să preia  în vederea abatorizarii si procesarii, cel puțin 50%  din efectivul de purcei destinat îngrășării.

  Agrointeligența-www.agrointel.ro vă prezintă care sunt etapele programului cu porci gratis din rasele Mangalița și Bazna

  Programul este dedicat raselor autohtone Bazna și Mangalița

   

  Programul se adresează fermelor de subzistență și și semisubzistență

  Ce rol are fiecare participant la program

   

  Înregistrarea participanților se face în 90 de zile de la publicarea Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial

   

  Etapa a II-a a Programului îi vizează pe furnizorii de purcei

   

  Purceii oferiți de furnizori trebui să fie înțărcați și să aibă o greutate minimă de 10 kilograme/cap

   

  În etapa a IV-a frunizorii trebuie să încheie contracte cu procesatorii

   

  Furnizorii de purcei primesc 250 de lei pe cap de animal

   

  Purceii sunt crescuți până la greutate de minim 130 de kilograme pe cap de animal

   

  Procesatorul este obligat să ofere crescătorilor minim 11 lei pe kilogram în viu

   

  Prevederile contractului trebuie respectate cu strictețe

   

  Programul oferă posibilitatea creșterii unui număr maxim de 18.400 porci/an

   

  Elementele programului sunt bine stabilite

  Citiți și:

  Programul cu PORCI GRATIS pentru GOSPODĂRIILE POPULAȚIEI. Ce informații oficiale a transmis MINISTRUL PETRE DAEA!

  PORCI GRATIS 2018. Unde te înscrii în programul cu purcei din RASELE MANGALIȚA ȘI BAZNA

  PROGRAMUL pentru PURCEI GRATIS – PE MASA GUVERNULUL! Fermierii vor avea 90 DE ZILE PENTRU ÎNSCRIERE!

  ULTIMA ORĂ! Guvernul A APROBAT PROIECTUL pentru PURCEI GRATIS MANGALIȚA ȘI BAZNA!


  Te-ar mai putea interesa

  Fermierul Valentin Popa a pierdut toate culturile: ”Cerem autorităților să ne ajute pentru că vom da faliment” ANM a emis primul cod roșu din acest an. Județele unde sunt anunțate fenomene extreme Făinarea la castraveți: semne, combatere

  Ultimele știri

  Ard culturile! Incendii în câmp în Duminica Rusaliilor Tragedie la fabrica de lactate din Ibănești. Directorul și alți 2 lucrători au murit. A patra victimă, preluată cu elicopterul Prețul grâului a scăzut la Marea Neagră cu aproape 10 euro pe tonă