Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

ANUNȚ URIAȘ pentru TOȚI OIERII! S-a stabilit SUBVENȚIA PE CAP DE OAIE pe care o iau TOȚI CRESCĂTORII!

EXCLUSIV Agrointeligența! Subvenția APIA pentru ovine, suma pe care o primesc toți crescătorii de oi din România și care va fi achitată în 2018, a fost anunțată de Ministrul Agriculturii Petre Daea în exclusivitate pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro. Ajutorul Național Trazitoriu pentru ovine și caprine, ANT 9, ce se achită de la bugetul de stat pentru efectivele declarate în cererea depusă la APIA în 2017, se ridică la suma de 5,7568 de euro pe cap de ovină/caprină.

Plățile pentru ANT aferent anului de cerere 2017 (sprijin plătit de la bugetul de stat pe anul 2018) ar urma să fie deblocate în perioada următoare întrucât plafoanele pentru ANT-urile din sectorul zootehnic, dar și cel vegetal au fost deja aprobate de Guvern și urmează să apară în Monitorul Oficial.

În afară de ANT, crescătorii de ovine sau caprine care au animalele înscrise în Registrul Genealogic primesc, dacă îndeplinesc toate condițiile din legislația națională, și Sprijin Cuplat pentru ovine și caprine. Această subvenție achitată din fonduri europene se ridică pentru anul de cerere 2017 la suma de 25,02 euro/cap de ovină sau caprină.

Cuantumurile ANT pentru ovine și caprine au fost anunțate de ministrul agriculturii Petre Daea în exclusivitate pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro.

Pentru ambele subvenții plătite pe cap de animal crescătorilor de ovine și caprine, sumele virate de APIA sunt în lei, la un curs impus de Uniunea Europeană, cursul din ultima zi a lunii septembrie la Banca Centrală Europeană, respectiv 4,5993 lei pentru un euro.

Subvenția pentru ovine 2018

Ajutorul Național Tranzitoriu ANT 9 – 5,7568  euro/cap, respectiv 26,477 lei/cap de animal;

Sprijin Cuplat în Zootehnie SCZ ovine – 25,02 euro/cap, respectiv 115,07 lei/cap de animal;

Subvenția pentru caprine 2018

Ajutorul Național Tranzitoriu ANT 9 – 5,7568 euro/cap, respectiv 26,477 lei/cap de animal;

Sprijin Cuplat în Zootehnie SCZ ovine – 25,02 euro/cap, respectiv 115,07 lei/cap de animal;

Termenul limită pentru plata tuturor subvențiilor APIA în baza cererii depuse de fermieri în 2017 este 30 iunie 2018.

Citiți și:

EXCLUSIV! SUBVENȚII APIA. Cuantumul ANT 1: 16 EURO/HA. Aflați și RESTUL SUMELOR pe SUPRAFAȚĂ!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

  1. ce suventie pe cap de oaie 26de leidomn ministru hai ca tile dautie sa vedem ce cacaua faci o mai dati si cu arborele genealogic crezi ca oaiea e vaca ia fa tu la 1000 de oi poti ce zici mai puneti si taxe si impozite mari voi practic nu faceti nimic ue face toata treaba voi sa furati si ceva de acolo ce zici e buna nu

Scrie un comentariu