• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cât costă MĂSURAREA TERENURILOR pentru SUBVENȚII cu o FIRMĂ SPECIALIZATĂ!

    Andreea Elefterie -

    Măsurarea terenurilor agricole ce trebuie declarate la APIA pune probleme multor producători agricoli. Pe piață au apărut firme specializate care, cu ajutorul experților în cadastrarea suprafețelor, realizează exact harta și măsurătorile necesare pentru completarea cererii unice la APIA.

    Reporterii Agrointeligența – www.agrointel.ro au stat de vorbă cu Marius Adrian Cojocaru, reprezentant al firmei Vadram Proiect din Brăila, o societate care efectuează aceste servicii pentru fermierii ce solicită subvenții APIA pe suprafață.

    Societatea Vadram Proiect este autorizată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) și se ocupă din 2011, la nivel național cu tot ce ține de întocmirea cărților funciare, dar și cu ridicări topografice necesare accesării diverselor fonduri sau pentru planuri urbanistice de detaliu.

    Firma e deschisă din 2011, dar am început activitatea din 2006-2007, ca PFA. Suntem cinci în momentul acesta care ne ocupăm de firmă, facem întocmirea cărții funciare a imobilelor, dar nu numai pe județul Brăila, ci pe toată țara. Atunci când se vinde un imobil, acesta trebuie înscris în Cartea Funciară. Ca să poată fi întocmită această carte funciară, trebuie făcută o documentație pentru intabularea în cartea funciară. Deci noi facem documentația ceasta, o ducem la oficiile de Cadastru, firma este autorizată să facă această activitate, personalul nostru este autorizat să facă lucrul ăsta de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară București. Lucrăm cu ridicări topografice atunci când cineva își face un proiect. Pentru a accesa diverse fonduri, fermierului îi trebuie niște ridicări topografice, avizate de către Oficiile de Cadastru teritoriale, ridicări topografice pentru planuri urbanistice de detaliu, de general, zonal, pentru autorizație construire”, a povestit Marius Adrian Cojocaru, angajat în cadrul SC Vadram Proiect, pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro.

    Măsurători precise pentru terenurile agricole

    Pe lângă activitatea obișnuită de-a lungul anilor, firma din Brăila a început de anul trecut să facă măsurători și pentru APIA. Marius Adrian Cojocaru spune despre serviciile oferite de către compania pentru care lucrează că sunt de înaltă calitate, echipamentele acestora având o precizie mult mai bună față de cele folosite de cei de la APIA. În plus, firma din Brăila le poate oferi fermierilor și o platformă cu ajutorul căreia pot vedea pe telefon toate datele terenurilor în aplicația Google Earth.

    Anul trecut ne-am apucat și am făcut și măsurători pentru APIA. Mai mulți fermieri au apelat la serviciile noastre pentru a-și putea măsura terenul pe care îl lucrează și a-l putea declara mult mai exact față de acea digitizare din calculator sau chiar a față de măsurătorile funcționarilor din cadrul APIA. Precizia noastră este mult mai bună având în vedere că echipamentele cu care lucrăm sunt pentru cadastru și măsurători topografice, echipamente cu precizii mult mai bune față de ceea ce se utilizează în prezent de către cei de la APIA. Chiar și față de dispozitivele cu care fac ei controlul sunt mai precise și noi mergem împreună cu beneficiarul și măsurăm fiecare parceluță a sa, apoi le punem pe planuri și putem face și o platformă pe Google Earth în care să apară exact ceea ce are fermierul de declarat la APIA, de la suprafață, bloc fizic, cultură. Pot vedea lucrurile astea pe telefon. Toate sunt ștampilate, avizate. Folosim aplicația Google Earth. E un fișier pe care îl facem, punem măsurătorile noastre în el și apoi acest fișier se deschide cu aplicația Google Earth pe calculator sau orice alt dispozitiv – telefon sau tabletă”, a explicat Marius Adrian Cojocaru.

    Se poate face poziționarea exact a parcelei

    Un alt serviciu oferit fermierilor de către firma brăileană este trasarea terenurilor atunci când producătorii agricoli nu cunosc poziționarea parcelei.

    Noi mai și trasăm terenul când fermierul nu știe exact unde e poziționat în parcela, în tarlaua respectivă. Se pot cere coordonatele oficiale de la Oficiul de Cadastru și cu ajutorul acestor coordonate putem marca în teren parcela respectivă. Sunt multe parceluțe pe care, în general fermierul, le cumpără și nu știe exact unde se află și din cauza asta apar diverse probleme între el vecini”, a adăugat angajatul Vadram Proiect.

    Echipamente de ultimă generație pentru măsurători

    Marius Adrian Cojocaru a explicat și care este motivul care a dus oferirea acestui serviciu special pentru fermieri.

    Noi am avut aceste colaborări cu fermieri care de fiecare dată aveau probleme la controalele celor de la APIA și a celor care făceau teledetecția. Mereu ieșeau ba în plus, ba în minus, ba se suprapuneau cu diverși vecini, aveau diverse probleme. Echipamentele noastre sunt de ultimă generație, sunt destul de scumpe și sunt foarte precise, avem mașini de teren cu care mergem pe câmp, suntem două echipe”, a mai spus Marius Adrian Cojocaru.

    În ceea ce privește durata de execuție a serviciilor, aceasta diferă de la caz la caz, fiind influențată de mai mulți factori, precum distanța dintre terenul unde au loc măsurătorile și sediul firmei sau de volumul de muncă.

    În aplicația Google Earth îi putem pune fermierului datele din APIA care au fost digitizate și care au fost puse în platforma APIA online. Procedura durează maximum o zi. Iar măsurătorile pe teren sunt în funcție de cât are fiecare fermier și distanța de la noi până unde este el în fermă. După care mai durează maxim o săptămână procesarea datelor și punerea datelor în aplicația Google Earth. Sunt relative termenele, în funcție de ce volum de muncă implică fiecare solicitare”, a spus angajatul Vadram Proiect.

    Tariful pentru măsurători – circa 100 de lei pentru o parcelă

    Prețurile serviciilor oferite de firma din Brăila oscilează în funcție de numărul de parcele măsurate sau suprafața terenului, iar în cazul măsurătorilor realizate pentru APIA prețul pentru o parcelă este, în mare, de circa 100 lei.

    Prețul este diferențiat, cel puțin la cele pentru înscrierea în cartea funciară sunt diverse prețuri. Pot pleca de la 200 lei și pot ajunge până la 600 lei pe o parcelă, în funcție de planurile parcelare, de problemele care sunt în tarlaua respectivă. La ridicările topografice, la fel, în funcție de precizia pe care vrea să fie făcută arhitectul, bănuiesc că el se ocupă în general, și de suprafața pe care trebuie să o măsurăm. La măsurătorile pentru APIA în general avem tariful de100 lei pe parcelă, dar poate să difere în funcție de câte parcele are fermierul respectiv și de suprafața acestora. Nu aș putea să spun decât niște prețuri orientative, nu aș putea să spun exact, că ele sunt în funcție de ce are fiecare. Sunt unii fermieri care au 100 de hectare și sunt unii care au 1.000 de hectare. Sunt unii care au cele 1.000 de hectare în 12 parcele și unii care au cele 1.000 de hectare în 400 de parcele. Una e să măsori 400 de parcele, alta e să măsori 12 parcele, chiar dacă suprafața este aceeași”, a explicat Marius Adrian Cojocaru.

    Cei interesați de serviciile oferite de SC Vadram Proiect pot găsi informații la adresa de email vadramproiect@gmail.com, numărul de telefon 0765.443.569 sau chiar la sediul din Brăila, în clădirea Concizia, etaj 4, camera 43. De asemenea, date despre firma brăileană pot fi găsite pe site-ul ANCPI-ului (Agenția Națională de Publicitate Imobiliară) sau la sediul Oficiului de Cadastru Teritorial din Brăila.


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă în vigoare! Fermierii își pierd subvenția APIA dacă nu respectă programul și plata angajaților APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie! Fermierii, ”arși” la arendă și la ANAF. Prețul mediu la grâu și porumb – nejustificat de mare

    Ultimele știri

    Mutarea unei tufe de trandafir. Perioadă optimă și pași de urmat Vita Angus de Omaha – punctul forte al meniului de la învestirea lui Donald Trump Agrii Practic în sală: inovație și parteneriat pentru o agricultură profitabilă