Ştiri agricole

AUTOSTRADĂ BLOCATĂ DE TRACTOARE! Fermierii greci PROTESTEAZĂ ASTĂZI!

Grevă de amploare a fermierilor! Producătorii agricoli eleni au anunțat că vor să blocheze cu tractoare și mașini agricole, protestul fiind anunțat să se desfășoare astăzi – miercuri, 24 ianuarie pe noua autostradă din Grecia Centrală – E65.

Potrivit www.greece.greekreporter.com, fermierii sunt furioși din cauza politicilor de austeritate și anunță că protestul de miercuri ar fi doar începutul unei serii de acțiuni la nivel național. Președintele Federației Asociațiilor Rurale din Larissa, Rizos Maroudas, a declarat că fermierii vor merge pe drumurile din Trikala miercuri, iar cei de la Larissa se vor alătura joi.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că fermierii din județul Karditsa au anunțat organizarea unei blocade cu tractoare și mașini agricole pentru data de 24 ianuarie 2018, în intersecția Megalochori, pe noua autostradă din Grecia Centrală – E65.

Totodată, pentru ziua de joi, 25 ianuarie 2018, fermierii din județul Larisa au anunțat organizarea unei blocade cu tractoare și mașini agricole pe DN în zona orașului Larisa, la intersecția Nikea / Platykambos.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106728875, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

  1. La noi pe cand ar trebui sa se organizeze o astfel de manifestare de amploare a fermierilor? Si fermierii greci si cei francezi care au subventii mai mari decat fermierii romani, cand nu sunt ascultati si nu li se respecta drepturile de catre autoritati ,ies in strada. La noi ar fi mult mai usor de organizat pentru ca nu avem autostrazi care sa fie blocate.

Scrie un comentariu