Ştiri agricole

DECIZII despre SUBVENȚII! Se întâmplă ASTĂZI LA BRUXELLES și îi privește PE FERMIERII ROMÂNI!

Zi importantă, decisivă pentru subvențiile fermierilor români! Agricultura românească este în miezul ”acțiunii” forțelor care pun la cale strategia pentru plățile directe, dar și pentru politicile ce se vor aplica în culturile arabile.

Astăzi, marți – 6 februarie, are loc la Bruxelles Grupul de Dialog Civil din cadrul Comisiei Europene privind Culturile arabile, discuții importante la care România este reprezentată prin Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România și președintele organizației, Laurențiu Baciu.

LAPAR a informat Agrointeligența-www.agrointel.ro cu privire la programul discuțiilor atât pe sectorul se culturi, cât și pe cel al semințelor. Astfel, în privința culturilor, se va discuta despre:

– Situația pieței (DG AGRI)
– Instrumentul: Observatorul Cerealelor
– Planul UE privind proteinele (DG AGRI)
– Biodiesel
– PAC după 2020, Comunicarea Comisiei:
– Viitorul alimentației și al agriculturii (DG AGRI): Îngrășăminte: Antidumping privind nitratul de amoniu: ancheta DG TRADE, MAP / DAP: solicitarea ABEAN privind suspendarea taxei la import.

Pe partea de semințe, discuțiile vor viza:

– Situația pieței
– Colectarea statisticilor privind semințele
– Inovarea în creșterea plantelor
– Produse pentru protecția plantelor: Revizuirea pachetului legislativ (1107/2009), documentul de orientare și utilizările minore (DG SANTE)
– Restricții privind utilizările de neonicotinoide: situația actuală (DG SANTE)
– Brevet pentru semințe
– Actualizarea echivalenței UE pentru semințe pentru țările terțe (DG SANTE)
– Rezistența la glifosat
– Organic: revizuirea pachetului legislalativ (DG AGRI).

Vom reveni cu informații despre acest eveniment important pentru fermierii și agricultura românească.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. La această reuniune care are loc azi la Bruxelles la Grupul de Dialog Civil din cadrul Comisiei Europene ,care este regula ,participă numai reprezentanţi ai asociaţiilor de fermieri din țările membre ale UE, nu participă reprezentanţi ai Guvernelor țărilor UE? Cine e reprezentantul Guvernului României sau al Statului Român azi la Bruxelles ?CE funcţii ocupă aceşti cetăţeni în organismele Statului Român sau al Guvernului României? Sunt un mic fermier,vă scriu în numele meu şi a altor mici fermieri(care sunt foarte mulţi în România ),căci pe noi nu ne reprezintă LAPAR,ci reprezentantul Guvernului şi Statului Român.

Scrie un comentariu