• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SUBVENŢII 2018: ORDINEA în care FERMIERII SUNT CHEMAŢI LA APIA!

    Roxana Dobre -

    Luna martie este extrem de importantă pentru subvențiile fermierilor români. Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (APIA) este pregătită să trimită invitațiile pentru depunerea cererii unice către fermieri iar primirea documentului se face în funcție de mărimea exploatației urmând ca în luna aprilie să meargă la agenția de plăți și restul producătorilor agricoli.

    Potriviti agenției de plăți în luna martie la primirea cererilor se va face pentru următoarele clase de fermieri:

    – Fermieri cu suprafeţe sub 10 ha teren arabil (TA)
    – Fermieri cu pachete agromediu cu excepția celor cu Măsura 214 în anul anterior și pachetele nou introduse pentru anul 2018
    – Fermieri cu suprafeţe sub 10 ha teren arabil TA cu Ajutor Național Tranzitoriu și/sau sprijin cuplat
    – Fermieri care nu solicită Ajutor Național Ttranzitoriu Zootehnic sau Sprijin Cuplat Zootehnic

    Începând cu luna aprilie se pot programa și ceilalți fermieri.

    Depunerea cererii unice se va face în perioada 1 martie-15 mai iar APIA a publicat pe site-ul propriu mai multe recomandări pentru fermieri care sunt incluse și pe afișul care va fi afișat de primării și centrele agenției de plăți spre informarea agricultorilor.

    ”Înainte de a veni la Centrul APIA, vă recomandăm să verificaţi în Registrul Agricol situaţia terenului pe care îl utilizaţi, la Primăria unde îl aveţi înregistrat. Nu uitați! Înainte de a semna, verificaţi încă o dată Cererea Unică de Plată sector vegetal şi zootehnic! Dacă aveți animale în exploatație, asigurați-vă că datele aferente acestora sunt actualizate în Registrul Național al Exploatațiilor (RNE) (medic veterinar concesionar / asociație / propriile evidențe,dacă sunteți utilizator SNIIA)”, se arată în mesajul APIA pentru productorii agricoli.

    Ce alte sfaturi mai are agenția pe plăți pentru fermierii care cer subvenții:

    -Depuneți Cererea Unică de Plată în perioada 1 Martie – 15 Mai 2018
    -Mergețila APIA Centrul Judeţean / Local de care aparţineţi şi aflaţi:
    ● Condiţiile de acordare a plăţilor directe sector vegetal şi zootehnic, a ajutoarelor naţionale tranzitorii şi a plăţilor pentru măsurile compensatorii de dezvoltare rurală;
    ● Cum să completaţi corect Cererea Unică de Plată în anul 2018 şi cum să vă identificaţi corect terenul agricol cu IPA online;
    ● Noile măsuri derulate prin APIA: sprijin pentru crearea de suprafeţe împădurite, plăţi pentru silvomediu şi climă;
    ● Documentele necesare la depunerea cererii unice de plată;
    ● Normele de ecocondiţionalitate.

    Reamintim că în Campania 2017, față de anul 2016 suprafața aferentă cererilor depuse de către beneficiari a fost mai mare cu 214.524,58 hectare.
    Astfel, în anul 2016 au depus cereri 901.335 fermieri pentru 9.326.864, 87 hectare, iar în 2017, 884.397 fermieri au depus cereri pentru 9.541.389,45 hectare. Scăderea numărului de cereri depuse și creșterea suprafeței aferente demonstrează că exploatațiile s-au unit, asocierea fermierilor fiind din ce în ce mai necesară în vederea consolidării rolului acestora pe piață.

    Citiți și:

    LISTA completă a SUBVENȚIILOR pe care FERMIERII LE POT SOLICITA LA APIA!

    OBLIGATORIU! Ce trebuie să faceți ÎNAINTE DE A DEPUNE CEREREA LA APIA!

    SUBVENȚII APIA: Lista documentelor OBLIGATORII pentru cererea unică pe 2018

    Fermieri, DESCĂRCAȚI AICI INVITAȚIA pentru APIA!

    SUBVENȚII ANIMALE 2018: Care sunt DOCUMENTELE OBLIGATORII pentru CEREREA UNICĂ APIA!


    Te-ar mai putea interesa

    Preț polițe RCA pentru tractoare, în 2025. Tabelul cu tarife de referință Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești ”Ordonanța trenuleț” îi lovește în plin pe apicultori. Decizia Guvernului!

    Ultimele știri

    Mihaela Neagu, proprietara fabricii Luduș: “Dacă nu sunt luate rapid măsuri, 2025 va fi anul dezastrului în agricultură” Primele subvenții APIA care se transferă în noul an în conturile fermierilor Subvenție APIA de 176,11 euro/UVM. Cererile se depun din 9 ianuarie