• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • DECLARAȚIA ministrului PETRE DAEA pentru FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ SUBVENȚIILE!

  agrointeligenta.ro -

  Fermierii care nu au primit încă banii de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) primesc informații noi chiar de la ministrul agriculturii, Petre Daea. Într-o conferință de presă susținută la sediul MADR, oficialul a vorbit despre acei producători care au fost la controlul prin teledetecție, majoritari în rândul agricultorilor care nu au primit încă subvențiile pe anul 2017.

  ”Sunt situații când dosarele fermierilor au anumite scăpări. Datorită modului de lucru cu care noi anul acesta am avut, prin interesul major, să introducem noi proceduri, să folosim teledetecția ca măsură de control în afara controlului clasic, sistemul mai dă și erori. Aceste erori sunt cântărite de fiecare în parte, pentru fiecare caz, iar conduita noastră este de a face tot ce trebuie, suplimentăm controlalele la fața locului pentru a vedea care este realitatea și fermierul să nu piardă banii”, a spus ministrul agriculturii referindu-se la acei fermieri care însă nu au încasat subvențiile pe anul trecut.

  Petre Daea a subliniat că se preferă o întârziere decât ca beneficiarul să aibă de suferit din cauza unei situații neclare ce îi ia din bani.

  Șeful de la MADR a subliniat că data până la care s-a propus achitarea sumelor restante este 31 martie. ”Este adevărat, mai sunt sume de acordat, dar obiectivul nostru este 31 martie. Până atunci și ceiolalți fermieri – și cei aflați într-o altă regulă de decontare a sumelor, care impune o anumită procedură ce nu se poate face înainte, evident, se derulează aceste operațiuni ca până la 31 martie absolut toți fermierii să primească sumele respective”, a mai declarat ministrul agriculturii care a arătat că numai aproximativ 11% dintre fermieri sunt în situația de a nu fi primit nici un leu din subvenție.

  Petre Daea a remintit că anul trecut, pe 16 octombrie, s-a început plata avansului din subvențiile pe 2017, acordându-se în primă fază o tranșă de 70% din sumele pe suprafață. Mulțumită sprijinului, fermierii nu au mai fost nevoiți să apeleze la bănci pentru a susține cheltuielile pentru lucrările dificile din toamnă.

  28 februarie 2017. Atunci, la data respectivă, fermierii au primit ca subvenție 1,363 miliarde de euro. În acest an, la aceeași zi, fermierul a primit 2,336 miliarde de euro. Cu un miliard mai mult. Este formidabil pentru țară. Este nota de respect pe care o dăm fermierilort și gradul de înțelegere de a ne aduce contribuția la bunul mers din domeniul agriculturii. Aceste sume fiind la fermieri, ei sunt ocoliți de grija creditului bancar, sunt ocoliți de poverile ce decurg din împrumuruile la bănci și au siguranța că pot executa la timp lucrările în câmp”, a arătat șeful de la Agricultură.

  Vă reamintim că agricultorii care au fost la control prin teledetecție anul trecut încă mai așteaptă subvențiile. Producătorii spun că nu au primit nici avans și acum au fost lăsați la urmă cu banii.

  Termenul legal pentru finalizarea plăților pe anul trecut este 30 iunie 2018, însă ministrul agriculturii a indicat în mai multe rânduri data de 30 martie pentru încheierea autorizărilor la plată în cazul fermierilor care nu au probleme cu cererea unică depusă la APIA.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Director DAJ: Subvenția din Programul Tomata s-a calculat la 10.784,53 lei/fermier! Legumicultor cu pierderi de 95% din cauza COVID-19: ”De noi ați uitat, domnule Oros?” Subvenţie motorină 2020: Cât se plăteşte la APIA pentru un litru de motorină folosită în fermă!

  Ultimele știri

  O cultură agricolă din România a fost puternic afectată de prăbușirea prețului la petrol! Explozia din Liban: Azotatul de amoniu – îngrășământ folosit în orice fermă. Când devine periculos? Și-a dat foc după ce a fost acuzat că a furat lucernă dintr-o fermă!

  Căutare în articole