Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

OBLIGATORIU pentru SUBVENȚII: CALENDARUL LUCRĂRILOR AGRICOLE pentru BANII DE LA APIA!

Atenție, fermieri! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) vă poate lăsa fără subvenție dacă nu respectați acest calendar impus în mod obligatoriu din 2018 pentru toți producătorii agricoli care cer bani în plus la hectar. Este vorba despre un calendar bine stabilit, pe zile și luni, pe care agenția de plăți îl verifică la controalele în teren la acei agricultori care aleg plățile compensatorii pentru Măsura 10 -Agromediu și climă!

APIA a publicat calendarele de lucrări obligatorii ce trebuie respectate de fermieri pentru toate pachetele și subpachetele din cadrul Măsurii 10. Agrointeligența-www.agrointel.ro vi le prezintă pe cele pentru Pachetul 4 – „Culturi verzi”, una dintre cea mai cerută subvenție de către fermieri care are pentru Campanania 2018 un cuantum de 128 euro/ha/an.

Cerințe ce trebuie respectate pe parcursul celor 5 ani de angajament

-Ținerea evidenței lucrărilor agricole
-Interzicerea utilizării fertilizanților chimici ca suport pentru înființarea culturilor verzi sau pe perioada de vegetație a culturii verzi și până la încorporarea acesteia în sol.
-Interzicerea arderii miriștilor și a resturilor vegetale (GAEC 6.2 – condiție de bază relevantă)
-Interzicerea aratului și discuitului pajiștilor existente în fermă

IANUARIE –Terenul arabil trebuie să fie acoperit cu culturi de toamnă şi/sau să rămână nelucrat după recoltare pe cel puţin 20% din suprafaţa arabilă totală a fermei (GAEC 4 – condiție de bază relevantă)

FEBRUARIE – Terenul arabil trebuie să fie acoperit cu culturi de toamnă şi/sau să rămână nelucrat după recoltare pe cel puţin 20% din suprafaţa arabilă totală a fermei (GAEC 4 – condiție de bază relevantă)
Încorporare biomasă începând din 15 februarie

MARTIE – Depunerea cererii unice de plată începând cu data de 1 martie
Depunerea documentelor ce fac dovada deținerii competențelor necesare implementării angajamentelor până cel târziu 10 octombrie a anului de campanie (aplicabile la nivel de măsură).
Acestea se depun înainte de efectuarea celei de-a II-a plăţi de către fermierii cu angajamente pe suprafeţe ale pachetului mai mari de 300 ha și înainte de efectuarea celei de-a III-a plăţi de către fermierii cu angajamente pe suprafeţe ale pachetului de până la 300 ha.
Încorporare biomasă până cel târziu la 31 martie
Fertilizanții organici pot fi utilizați doar după încorporarea biomasei

APRILIE – Perioadă de depunere a cererii unice de plată
Fertilizanții organici pot fi utilizați până la semănarea culturilor verzi

MAI – Depunerea cererii unice de plată până la data de 15 mai. Începând cu data de 16 mai se mai poate depune cererea unică de plată cu penalități de 1% pe zi de întârziere
Fertilizanții organici pot fi utilizați până la semănarea culturilor verzi

IUNIE – 11 iunie este data limită până la care se mai poate depune cererea unică de plată cu penalități de 1% pe zi de întârziere
Fertilizanții organici pot fi utilizați până la semănarea culturilor verzi

IULIE – Fertilizanții organici pot fi utilizați doar până la semănarea culturilor verzi

AUGUST – Semănarea culturilor verzi (mazăre, măzăriche, rapiță, muștar, lupin, sulfină) pe maxim 80% din suprafața totală arabilă a fermei, începând cu data de 1 august
Fertilizanții organici pot fi utilizați doar până la semănarea culturilor verzi

SEPTEMBRIE – Semănarea culturilor verzi (mazăre, măzăriche, rapiță, muștar, lupin, sulfină) pe maxim 80% din suprafața totală arabilă a fermei, trebuie realizată până cel târziu 30 septembrie
Fertilizanții organici pot fi utilizați doar până la semănarea culturilor verzi

OCTOMBRIE – 10 octombrie este data limită de depunere a documentelor ce fac dovada deținerii competențelor necesare implementării angajamentelor

NOIEMBRIE – Nu este specificată nicio lucrare

DECEMRBRIE – Terenul arabil trebuie să fie acoperit cu culturi de toamnă şi/sau să rămână nelucrat după recoltare pe cel puţin 20% din suprafaţa arabilă totală a fermei (GAEC 4 – condiție de bază relevantă).

Calendarele agricole obligatorii pentru toate pachele și sub-pachete din Cadrul Măsurii 10 le puteți descărca AICI! 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!