Creșterea animalelorŞtiri agricole

ÎNGROZITOR! OI ȘI CAPRE LĂSATE SĂ MOARĂ DE FOAME! Crescătorul de ANIMALE – amendat cu 400 de lei!

Foto: www.igj.ro

Oi și capre lăsate de un crescător să moară de foame chiar sub ochii lui. Proprietarul animalelor a fost amendat cu 400 de lei de către inspectorii sanitar-veterinari pentru că nu a avut condiții de bunăstare pentru creșterea animalelor.

Crescătorul de animale este din județul Dolj și povestește că a rămas fără furaje pentru hrana acestora după ce a fost surprins de zăpada mare într-o zonă greu accesibilă. Un număr de 150 de oi, capre, iezi şi miei, dar şi o cabalină au murit din cauza lipsei de hrană chiar sub ochii fermierului.

„O echipă de control s-a deplasat la fața locului, la granița dintre localitățile Dănești și Țicleni. Un fermier din județul Dolj s-a localizat cu animalele la un conac, însă a fost surprins de zăpada mare și nu a mai putut să plece după furaje. Animalele au murit din lipsa hranei. Este vorba de o iapă și 150 de ovine“, a precizat Nicolae Călescu, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj. Proprietarul animalelor a fost amendat cu 400 de lei de către inspectorii sanitar-veterinari pentru că nu a avut condiții de bunăstare pentru creșterea animalelor.

Reprezentanții DSVSA Gorj au informat Primăria localității Dănești cu privire la obligațiile care-i revin în această situație. „Am notificat Primăria Dănești și am primit o cerere pentru eliberarea terenului. Aceeași solicitare a fost depusă și la Agenția pentru Protecția Mediului Gorj. Legea prevede că în zonele greu accesibile unde nu se poate ajunge cu mijloace auto cadavrele să se poată îngropa. Problema va fi rezolvată în regim de urgență“, a mai precizat Nicolae Călescu.

De precizat că oierul trebuie să notifice și Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) dacă animalele erau purtătoare de subvenție, în caz contrar riscând sancțiuni și pentru banii europeni, până la excluderea de la plată.

Sursa: www.igj.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. Umanizare, socializare, responsabilizare la roman = ZERO! Inaite de a face o afacere trebuie sa fii costient daca o poti duce la bun sfarsit cu propriile brate. Branza a fost bua, carnea de miel, ied a fost buna cat a fost vara de lunga. Am participat efectiv la asigurarea rezervelor de hrana pentru animalele salbatice cat si a celor domenstice prin efectuarea de FRUZARE (1962). Simtul prevazator, practic cu punerea osului la treaba (nu numai cu ochiul la castig) ne face sa fim mai umani cu fiintele din jurul nostru.

Scrie un comentariu