• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • LEGE ÎN VIGOARE! AMENZI de 20.000 de lei pentru FERMIERII CARE NU DISTRUG BURUIANA!

  Roxana Dobre -

  Fermieri, legea care vă poate aduce amenzi uriașe a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că își produce afectele. Este vorba despre Legea privind combaterea buruienii Ambrozia care prevede că proprietarii de terenuri şi administratorii care nu desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii riscă amenzi de la 750 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și de la 5.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice. Legea nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 227 din 14 martie 2018.

  Atenție! Potrivit legii, obligaţia desfăşurării lucrărilor de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia (Ambrosia artemisiifolia) revine:

  -proprietarilor sau deținătorilor de terenuri;
  -administratorilor drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole.

  Măsura are ca scop evitarea instalării și răspândirii vegetației adventive invazive și eliminarea ei în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane.

  În scopul distrugerii buruienii ambrozia și al prevenirii răspândirii acesteia, persoanele menţionate vor desfășura periodic, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice. Aceste măsuri se mențin până la sfârșitul perioadei de vegetație a buruienii ambrozia.

  Așa arată buriana care le poate aduce fermierilor amenzi uriașe

  În plus, actul normativ mai stabileşte că beneficiarii lucrărilor de construcții au obligația ca pe terenurile afectate de lucrări să ia măsurile necesare pentru evitarea instalării sau răspândirii buruienii ambrozia.

  Lucrările de întreținere a terenului în vederea combaterii buruienii ambrozia în ariile naturale protejate se fac potrivit planului de management al ariei naturale protejate.

  Fermierii pot primi avertisment şi amendă

  Nerespectarea acestor prevederi de către proprietarii sau deținătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcții, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole constituie contravenție și se sancționează cu avertisment.

  În cazul în care nu sunt respectate nici prevederile din avertisment, persoanele fizice vor fi sancţionate cu amendă de la 750 lei la 5.000 lei iar persoanele juridice cu amendă de la 5.000 lei la 20.000 lei.

  Verificarea și constatarea nerespectării acestor dispoziții, precum și aplicarea sancțiunilor se fac de către o comisie mixtă, constituită prin ordin al prefectului, formată din specialiști desemnați din cadrul direcțiilor pentru agricultură județene, respectiv a municipiului București, comisariatelor județene ale Gărzii Naționale de Mediu, direcțiilor județene de sănătate publică și autorității publice locale pe a cărei rază teritorială se face controlul.

  Citiți și:

  S-A VOTAT! AMENZI USTURĂTOARE pentru FERMIERII care NU COMBAT AMBROZIA!

  COMBATEREA AMBROZIEI: ERBICIDELE care ELIMINĂ BURUIANA DIN CULTURILE AGRICOLE!

  LEGE IMPOSIBIL DE APLICAT! Cunoscut fermier: ”N-AVEM SOLUȚIE SĂ ACȚIONĂM! NE DISTRUGEM CULTURILE!”

  ATENȚIE, FERMIERI! Senatul a votat! BURUIANA DIN CULTURI care vă poate aduce AMENZI DE PÂNĂ la 20.000 DE LEI!

  PROIECT DE LEGE: BURUIANĂ INTERZISĂ pe câmp! APIA VA AMENDA FERMIERII!

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Instalarea Tinerilor Fermieri 2020. Proiectele se depun din 15 iulie, sprijinul maxim – 50.000 euro/fermă! TRANSFORMER – cel mai nou ameliorator de sol! De ce este acest produs UNIC PE PIAȚA DIN ROMÂNIA! Azot în formă lichidă de la Agro-Est Muntenia. Azofol, produsul câștigător pentru plante!

  Ultimele știri

  O cultură agricolă din România a fost puternic afectată de prăbușirea prețului la petrol! Explozia din Liban: Azotatul de amoniu – îngrășământ folosit în orice fermă. Când devine periculos? Și-a dat foc după ce a fost acuzat că a furat lucernă dintr-o fermă!

  Căutare în articole