• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • AGRO-EST Muntenia – nou serviciu pentru fermieri: MONITORIZAREA CULTURILOR PRIN SATELIT!

    Andreea Elefterie -

    Monitorizarea culturilor prin satelit, un nou serviciu la care fermierii vor avea acces prin intermediul companiei AGRO-EST Muntenia. Inovația din portofoliul furnizorului de inputuri va fi disponibilă în câteva săptămâni, urmând să aibă lansarea oficială după Paște. Totodată, AGRO-EST Muntenia va realiza, din acest an, și analize de sol.

    Vă oferim un serviciu de monitorizare nutrițională a culturilor prin satelit în parteneriat cu companie mare pe acest segment. Vom începe să facem și analiză de sol și discutăm mai mult despre smart agricultură la final de an. Eu cred foarte mult în faptul că agricultura devine din ce în ce mai mult chimie și că, probabil, cea mai importantă parte în a face economie în fermă – ca și costuri și ca producții care să fie mulțumitoare, este reprezentată de un astfel de serviciu de consultanță de la A la Z pe care să îl folosiți”, a declarat recent Mihai Moraru, directorul general al companiei AGRO-EST Muntenia.

    Serviciul de monitorizare nutrițională a culturilor agricole vine ca un sprijin concret mai ales pentru fermele mari, acolo unde un astfel de control al suprafețelor este foarte eficient.

    Vom avea un serviciu de smart agricultură cu o dronă foarte inteligentă care vine pe câmp și care vă citește ce aveți acolo în timp real, cu niște stații meteo inteligente care se pun în câmp, care vă pot transmite date complexe – temperatură, nivel de precipitații, elemente nutriționale. Poate vi se pare SF ce vă spun acum, dar am văzut sistemul acesta funcționând în Europa (…). Am văzut recent prima dronă în Franța cu capacitate foarte mare, dronă care pleacă, merge în câmp, tratează, vine înapoi. Nicio acțiune umană, totul se face prin satelit, prin GPS. Și, repet, poate vi se pare SF. Tehnologia când apare este foarte scumpă, asta e clar, dar să știți că, dacă vă uitați dumneavoastră înapoi acum 10-15 ani, când ați început agricultura, cu ce dotări, cu ce utilaje lucrați, poate că la fel vi se părea SF atunci să ajungeți unde sunteți astăzi”, a vorbit Mihai Moraru despre noutățile cu care compania AGRO-EST Muntenia vine pe piața din România cu sprijinul unor furnizori externi, inclusiv a unor laboratoare din afara României.

    Directorul general al AGRO-EST Muntenia a dat asigurări că prețurile pentru noile servicii nu vor fi deloc exorbitante întrucât, lucrându-se cu mari parteneri străini, costurile au fost mult reduse.

    Cu siguranță, aceste tehnologii vor fi ca prestări de servicii. Eu deja știu o companie care vrea să vină în România ca și prestări servicii pe smart agricultură, la niște costuri mai mult decât rezonabile și gândiți în felul următor: semănați devreme ca acea cultură să scape de seceta din vară, să profite de precipitațiile din primăvară, ca să aibă un ciclu de viață cât mai lung, automat producție mai mare. Veniți cu fungicide sistemice, de ce? Ca să aveți o protecție cât mai mare. Insecticide sistemice, protecție cât mai mare. Deci până la urmă dumneavoastră, fără să intrați în partea de smart agricultură, faceți o agricultură care merge mai mult preveni decât a corecta când este prea târziu. Dacă ați avea un serviciu de consultanță cu un cost derizoriu sau rezonabil, care să vă ofer această liniște și să vă ofere indiciile de care aveți nevoie în supravegherea culturii, eu v-aș recomanda să-l folosiți, indiferent de compania care îl oferă – că este americană sau germană, că aici sunt cele două tipuri de companii, mai sunt și companii franțuzești care vin, dar de obicei ajută foarte mult economia în fermă, cât utilizez, când utilizez, ajută în sparge barierele de producție”, a fost recomandarea lui Mihai Moraru pentru fermierii prezenți la seria de evenimente desfășurate de AGRO-EST Muntenia în 10 județe în care compania activează ca și furnizor de inputuri agricole.

    Vă reamintim că în perioada 19 februarie-9 martie, compania AGRO-EST Muntenia a organizat o serie de 10 evenimente în 10 județe în care este alături de fermieri pe partea de inputuri agricole. Întâlnirile cu agricultorii au avut un concept inovator denumit ”100 de minute de INSPIRAȚIE”, reușind să prezinte noutățile din portofoliul companiei într-un format interesant, bazat pe interacțiune și discuții directe cu fermierii.

    Citiți și:

    UPDATE. AGRO-EST Muntenia – tur de forță în 10 JUDEȚE! Fermierii din OLT, interesați de CELE PATRU PRODUSE-VEDETĂ ÎN ACEASTĂ PRIMĂVARĂ!


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii care pierd subvenția APIA de 42,47euro pe hectar Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial Rabla pentru Tractoare 2024. Data la care începe înscrierea fermierilor în aplicația AFM

    Ultimele știri

    Acordul UE-Mercosur a fost semnat! COPA-COGECA: ”Ne opunem acestui acord învechit și problematic” NHR îi liniștește pe fermieri: Combinele Deutz-Fahr, în stoc. Nu sunt și nu vor fi probleme cu piesele de schimb! Orz de primăvară: fermierii pot alege două soiuri care au dat rezultate în fermele din România