Creșterea animalelorŞtiri agricole

ȚARA în care FIECARE CETĂȚEAN poate primi 300 DE OVINE GRATIS DE LA GUVERN!

Program național de stimulare a zootehniei, în special a sectorului de creștere a ovinelor. Orice cetățean care dorește să devină fermier și să crească oi va primi printr-un program inițiat de guvernul turc, un efectiv de 300 de ovine.

Despre măsura inedită luată de Guvernul din Turcia a scris pe pagina sa da Facebook medicul veterinar Mary Pană, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine, Bovine și Porcine din România (ACEBOP).

Iată, integral, postarea liderului ACEBOP:

Guvernul turc va “distribui 300 de ovine fiecărui agricultor” care dorește să devină crescător de oi.

Se încearcă revigorarea sectorul zootehnic, pentru a încuraja fermierii să lucreze in mediul rural de o manieră profitabilă.

Pentru distribuirea ovinelor, prioritare sunt zonele care dispun de pășuni.

Matematica utilizată in program este simplă – un fermier primește gratuit anul acesta 300 de oi care vor produce anul următor 300 de miei.

Oile adulte sunt oferite apoi altui fermier iar primul – rămâne cu mieii fătați. Simplu și profitabil, programul iși va dovedi profitabilitatea în 2-3 ani.

Guvernul turc va plăti, de asemenea, costurile cu acțiunile veterinare, securitatea socială și salariul minim.

Pe lângă programul Irlandei de susținere a ovinelor de care discutam anul trecut și care a fost prezentat de Comisia Europeană ca un succes in domeniu, programul Turciei se arată promițător.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

Scrie un comentariu