Creșterea animalelorŞtiri agricole

CARNAGIU ÎN SAIVAN! SUTE DE OI UCISE AZI-NOAPTE. OIERUL – ÎN STARE DE ȘOC: ”TREMUR TOT. NU ȘTIU CE-A FOST!”

VEZI GALERIA | 5 POZE

Carnagiu în saivan! Scene de coșmar, azi dimineață, în ferma unui crescător de ovine aflat încă în stare de șoc după ce și-a văzut animalele măcelărite. Tragedia s-a întâmplat azi-noapte, iar imaginile groaznice, foto și video, au fapărut pe site-ul publicației locale Pressalert.ro.

Coșmar pentru un cioban din localitatea timișeană Cadăr când s-a dus azi dimineață la saivan.

Când s-a făcut de ziuă, ne-am dus să furajăm animalele. Nu mi-a venit să cred. Erau sute de oi moarte. Și miei. O singură dată am mai avut așa pagubă, dar eram în câmp. Acum, cum era saivan de cărămidă, au îngrămădit oile într-un colț și le-au ucis. Nu au avut pe unde să rupă, să scape. Am găsit o piele. În rest sunt numai animale omorâte. Pe aici prin zonă sunt lupi și șacali. Nu știu ce a fost. Tremur tot”, a declarat fermierul Stelian Zeic pentru PRESSALERT.ro.

Fermierul a anunțat autoritățile, la fața locului sosind un reprezentant al Primăriei Tormac și un polițist pentru a vedea ce s-a întâmplat. Urmează să fie convocată o comisie pentru a se stabili măsurile care trebuie luate de urgență în acest caz.

Au fost ucise aproximativ 300 de oi, dintre care 100 de oi mature și 200 de miei. Se aflau într-un saivan închis și în timpul nopții au fost omorâte, noi presupunem că de o haită de șacali sau de lupi. Lupi sigur sunt în zonă, dar și șacali am văzut acum doi ani. Proprietarii nu stau foarte departe, la aproximativ 100 de metri de saivan, mai au și câini, dar nu au sesizat nimic, doar când a fost prea târziu”, a afirmat Ion Lucian Csaki Karol, primarul comunei Tormac.

Potrivit primarului comunei Tormac, la locul incidentului s-au deplasat reprezentanți ai Gărzii Forestiere, ai Agenției de Mediu, dar și polițiști, care fac cercetări pentru a stabili exact ce s-a întâmplat. În adăpostul atacat de haita de lupi sau de șacali se aflau, în total, aproximativ 400 de miei și în jur de 300 de oi.

Au fost duse animale moarte la Direcția Sanitar-Veterinară pentru a se face constatare, să vedem dacă pot elucida ce fel de animal a fost. Am mai avut astfel de cazuri în trecut, de oi omorâte de animale sălbatice, dar nu în număr atât de mare”, a mai precizat Ion Lucian Csaki Karol.

Sursa foto, video și articol: www.pressalert.ro

8 comentarii

  1. Mai Ecologistul ar trebui sa plătiți toate pagubele făcute de animalele ocrotite de voi ,ca va dau ăștia o grămada de bani si ce faceți cu iei ? Va umpleti conturile ,ar trebui ca DENEAU sa va ia la întrebări .Sa va fie rusine.

  2. Peste tot țăranii sînt victime și rămîn fără oi și capre, deoarece lupii au devenit stăpînii pămîntului tot, ocrotiți de lupoii din politica dezastrului postdecembrist. 28 martie

  3. Trebuie sa se schimbe legea vanatorii.de cand s-a interzis vanatoarea uitati ce se intampla, vin lupii peste noi, ursii.Suntem o tara de prosti.Ne meritam soarta.Vanatoarea este benefica penteu toata lumea, inclusiv pt animale.Prin vanatoare se mentin efectivele optime si animalele au mancare si spatiu suficient in habitatul lor.Rusine organizatiilor care protejeaza animalele dar mai rau le fac

  4. Trebuie să ai câini mulți și foarte buni,mai ales când știi că sunt șacali și lupi în zonă!
    Îți recomand să îți iei 5 câini Kangali!!!!

    1. Du-te mai cu vinatoarea ta ! Nici un ani.al salbatic nu omoara o turma intreaga ! Si desteptii curului din toti ce s-au perindat…se deosebeste muscatura de lup de cea de urs sau vulpe ,fiecare are alt mod de a ataca si ucide ! Si pe alde voi …vinatorii lu’ peste…v-as da drumul fara gloante in rezervatie la Zarnesti…!

Scrie un comentariu


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!