Ştiri agricole

A MURIT așteptând la rând să depună CEREREA LA APIA!

Se lucrează la foc continuu la APIA pentru a se evita aglomerările în ultimele zile ale campaniei de depunere a cererii unice pe 2018

Tragedie într-un centru teritorial al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Unui bărbat aflat la rând pentru a depunere cererea unică pentru subvenții i s-a făcut rău și nu a mai putut fi salvat.

Incidentul s-a petrecut astăzi, vineri – 27 aprilie, în județul Vrancea, la centrul APIA din comuna Vidra. Fermierul – un locuitor din localitatea Nereju, avea 76 de ani și venise la agenția de plăți pentru a depune cererea de subvenții agricole pe 2018.

Bărbatul aștepta să-i vină rândul în locul de unde se dau subvenţiile pentru pământ, dar i s-a făcut rău.

Martorii au chemat ambulanța, însă medicii nu au mai putut să facă nimic pentru a-i salva viaţa, scrie Adevărul.

Autoritățile au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă.

Tragedia de la APIA vine cu două săptămâni înainte de expirarea termenului limită pe care fermierii îl au pentru a cere subvențiile pe acest an. Solicitările și documentele aferente trebuie aduse la APIA până cel târziu pe 15 mai, iar pentru a asigura un flux bun al activității, s-a luat decizia ca toate centrele să rămână deschise și pe 30 aprilie și 1 mai, zile care, pentru majoritatea bugetarilor, sunt libere.

Vă reamintim că cererea unică se poate depune personal sau prin împuternicit.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. Totul din cauza lui Daea . Nu ar trebui sa moara nimeni , nici functionari APIA si nici fermieri care stau la rand . Acum este o perioada foarte complicata , cu lucrari intarziate din cauza vremii si cu fermieri care nu stiu ce sa faca , sa insamanteze , sa trateze sau sa mearga la APIA . Si la APIA este debandada , ca nu mai stiu saracii ce sa faca mai intai . MAi sunt dosare de aprobat la plata , de achitat sprijinul cuplat . Eu prefer sa primesc subventia 15 zile mai tarziu dar sa se prelungeasca termenul pana la 31 mai deoarece este un an mai complicat pentru fermieri . Dar Piticot nu are de unde sa stie pentru ca peste tot unde merge i se baga limba-n ureche in loc sa i se spuna ce probleme reale avem in acest an .

Scrie un comentariu