• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Transformă gunoiul în îngrăşământ natural în doar 24 de ore

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Să transformi gunoiul în îngrăşământ în 24 de ore pare mai mult iluzionism decât bio-chimie, ţinând cont de timpii necesari în mod obişnuit reacţiilor chimice care au loc în digestoare. O enzimă numită Bm1 poate accelera însă procesul făcând totul posibil. 

  Timpul este unul dintre indicatoarele performanţei. Din reducerea timpilor de lucru rezultă scăderea costurilor, şi majorarea producţiei, şi, în consecinţă, creşterea profiturilor. Acest lucru este valabil în orice domeniu de activitate. În cel al reciclării, problema reducerii timpilor de lucru se pune însă şi mai acut, datorită presiunii continue la care sînt supuse capacităţile de depozitare, ritmul de „producere” al deşeurilor fiind mai alert decât cel al transformării lor în material re-utilizabil.

  Bm1 este o enzimă produsă în laborator, sub formă de pudră, fiind dezvoltată din micro-organisme ce apar în mod natural, fără nicio intervenţie genetică.

  Pudra este amestecată cu deşeurile organice aflate în digestor, în interiorul acestuia fiind eliberate micro-organismele care vor demara complexele procese de descompunere cu o „viteză superioară”. Deşeurile organice supuse acestui proces sînt astfel transformate în materii hrănitoare pentru plante. Mai mult, BM1 poate fi utilizată şi în reciclarea deşeurilor organice industriale, a căror transformare este îngreunată de grăsimile şi sărurile pe care le conţin şi care inhibă activitatea bacteriilor.

  Esenţial în succesul procesului şi calitatea produsului obţinut din reciclarea deşeurilor este faptul că reacţiile au loc la cald – la 80 de grade Celsius. Temperatura ridicată duce la eliminarea bacteriilor patogene şi dăunătoare conţinute de deşeuri şi activează enzima termofilă care începe să lucreze. Enzima conţine bacterii care au proprietatea de a decompune materia organică la temperaturi mari – acesta fiind secretul scurtării procesului de fermentaţie.

  Bm1 este produsă de compania singaporeză Biomax, care asigură pe lângă reactiv şi sistemul de digestie Rapid Thermophilic Digester. Atât pudra care este fabricată chiar în Singapore, cât şi sistemul de digestie, care este fabrica în Coreea de Sud, pot fi livrate oriunde în lume.

  1326445710

  „În Asia de Sud Est am primit aprobări din Singapore, Malayesia şi Indonezia, tehnologia noastră fiind folosită şi în Australia şi Statele Unite” declară Anton Wibowo, inginer pentru „soluţii verzi” în cadrul Biomax Technologies.

  Succesul produsului este asigurat şi de costurile de implementare scăzute.

  „În termeni de costuri, punerea în funcţiune a unei instalaţii solicită investiţii medii – de aproape o jumătate de milion de dolari – pentru un nivel de producţie de 10 000 de tone de îngrăşământ pe zi. Dacă este să comparăm totul cu Digesterele Anaerobice aceste investiţii sînt recuperate mult mai rapid” încheie Wibowo.

  Volumul deşeurilor creşte în aceeaşi direcţie cu gradul de dezvoltare evaluările la zi indicând că în ţările cu venituri mici sînt produse 225 kg, în cele cu venituri medii 330 de kg, iar în cele cu venituri mari 550 kg – per capita, per annum – dintre acestea ponderea deşeurilor organice descrescând de la 80%, la 70% la 60%.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  Soluție la consumul rapid de azot din sol! NUTRINO PRO, primul produs Agro-Est pe bază de azot cu eliberare lentă! Fungicidul Systiva® 333 FS vă poate proteja culturile de grâu și orz de la răsărire până la al doilea tratament Forța porumbului românesc. Demonstrație în câmp, la Fundulea

  Ultimele știri

  Subvenția pe pășune și fânețe în 2020: Codurile care vă pot lăsa fără banii de la APIA! Dumitru Manole, fermier: Am redus cu aproape 50% suprafața cu floarea-soarelui. E primul an când semăn în februarie! A explodat prețul arpagicului! Cultivatorii se plâng de scumpirile excesive la materialul săditor!

  Căutare în articole