Creșterea animalelorŞtiri agricole

ATENȚIE, OIERI! Documentul OBLIGATORIU pentru SUBVENȚIA SUPLIMENTARĂ pentru ovine!

Oieri, aveți mare grijă la acest document obligatoriu pentru o subvenție suplimentară extrem de așteptată pentru anul 2018! Ziua de 1 iulie reprezintă termenul limită până la care mai puteți depune la Direcțiile Agricole documentele justificative pentru a beneficia de sprijinul de 1 leu/kg pentru lâna comercializată, dacă v-ați înscris în programul finanțat de la bugetul de stat!

Informația care vă poate salva subvenția este legată de un document obligatoriu în lipsa căruia pierdeți automat banii. Astfel, în momentul predării cantităţii de lână către un intermediar, trebuie să solicitaţi, pe lângă foaia din carnetul de comercializare şi o copie a contractului, cu un centru autorizat pentru colectarea lânii, pe care trebuie menţionat “aplicant programul de minimis pentru colectare lână”.

În prezent, crescătorii de ovine pot valorifica lâna în 31 de centre de co­lectare, localizate în 10 judeţe: Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Constanţa, Calaţi, Maramureş, Sibiu, Suceava, Tulcea şi Vaslui, capacitatea totală de colecta­re fiind de maximum 30.000 de tone, potrivit datelor Ministerului Agriculturii.

Centrele care colectează lâna sunt ampla­sate pe întreg teritoriul ţării, astfel încât se colectează lâna de la toţi crescătorii de ovine, iar Direcţiile pentru Agricultură Judeţene au pus la dispoziţia asociaţiilor crescătorilor de ovine datele de contact ale acestora.

Reamintim că în Programul de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii și-au manifestat intenția de a participa peste 32.000 de beneficiari, cu o cantitate totală estimată de aproximativ 23.000 de tone, așadar prin centrele existente se poate prelua în totalitate această cantitate.

Citiți și: AGROINTELIGENȚA VĂ AJUTĂ! Lista cu adresa și numerele de telefon ale CENTRELOR DE PRELUARE A LÂNII!

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!