• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ULTIMA ORĂ! Anunțul MINISTRULUI DAEA despre subvențiile APIA: ”BANI ÎN PLUS pentru fermieri! ESTE O PREMIERĂ!”

    Andreea Elefterie -

    Ministrul agriculturii dă explicații producătorilor agricoli despre subvențiile plătite prin Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Șeful de la agricultură, împreună cu directorul general al agenției de plăți, Adrian Pintea, și cu întreaga echipă din conducerea MADR, susțin o conferință de presă în care oferă toate detaliile despre Campania de primirea a cererilor unice care s-a încheiat azi-noapte, la ora 24.00.

    Supunem discuției trei teme importante. Prima este depunerea cererilor pentru subvenții 2018. A doua temă – campania de irigații, reabilitarea sistemului, cum stăm la această dată și a treia, din domeniul investițiilor – ce am realizat în sistemul antigridină”, a spus, în deschiderea conferinței, ministrul Daea.

    Azi-dimineață la orele 2.00 sau mai bine zis astăzi la orele două, cei de față și nu numai am încehiat dialogul cu țara discutând prin videoconferință cu fiecare județ, luând datele de la fiecare județ în parte privind stadiul depunerii cererilor pentru a avea fermierii români subvențiile la timp. Am început videoconferința la 24.00 cu întrebarea dacă mai există vreun fermier în fluxul de înregistrare a cererii, dacă mai există la vreun centru local vreun fermier care așteaptă să depună cererea. Din datele colectate, ultimul fermier care a depus cererea a fost la ora 23 și 32 de minute”, a spus Petre Daea, arătând că s-a interesat să nu rămână nici un fermier care să nu fi apucat să depună actele înainte de închiderea campaniei de la APIA.

    ”Peste tot în țară s-a depășit suprafața de anul trecut, exceptând un județ (este vorba despre județul Ialomița, conform informațiilor Agrointeligența), terenurile în plus față de 2017 fiind de aproape 250.000 de hectare. Înseamnă bani în plus la fermieri, bani aduşi de la UE pentru ţară, bani care asigură prin folosirea judicioasă a lor sporirea randamentelor la unitatea de suprafaţă şi pe cap de animal, dar şi capitalizarea fermierilor, a spus Petre Daea, arătând că se apropie de cifra de referință de 9,7 milioane de euro raportată la UE pentru plățile directe.

    Petre Daea a prezentat o situație detaliată a cererilor depuse în Campania 2018

    Un nou mod de interepretare a datelor din sistem face posibil ca, pentru prima dată, să se știe exact numărul de fermieri, suprafața solicitată la plată, dar și vârsta celor care au cerut bani, a arătat Petre Daea.

    Datele centralizate scot în evidență pe lângă o creștere a suprafeței de teren care a fost înscris inserat în cererea unică și procesată în sistem și o sporire a numărului de fermieri care desfășoară activități agricole în domeniul zootehniei. Observăm din datele procesate că numărul celor care se ocupă de zootehnie a crescut, că efectivele de taurine au crescut și că în zilele următoare procesăm în etapa de corecție și datele cu privire la efectivele de ovine și de caprine”, a anunțat Petre Daea.

    ”A scăzut numărul de cereri cu aproximativ 17.560 de cereri, a crescut suprafața însă ceea ce se poate explica că terenul a plecat spre exploatație, că acest proces de coagulare a exploatațiilor continuă”, a mai precizat șeful MADR.

    Reamintim că anul trecut, în campania de depunere desfăşurată în perioada 1 martie – 15 mai au fost depuse 884.464 cereri, pentru o suprafaţă de 9,545 milioane hectare, iar anul acesta au fost 855.000 cereri depuse, iar suprafaţa pentru care s-a cerut subvenţii a ajuns la 9,7 milioane hectare.


    Te-ar mai putea interesa

    Fraudă în apicultura românească, anchetată de Parchetul European. S-au făcut primele percheziții Subvenția APIA de 98,80 euro/ha, la plată din 2 decembrie pentru micii fermieri Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial

    Ultimele știri

    România – scădere la exportul de cereale. Grâul își păstrează ponderea cea mai mare Scăderi de preț pe piața florii-soarelui. Prețuri de referință Vremea de Moș Nicolae și de Crăciun 2024. Prognoza meteo pentru luna decembrie