• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • BANI ÎN CONTUR! Ministrul Daea anunță ultimele sume ACHITATE FERMIERILOR!

    agrointeligenta.ro -

    Fermierii întreabă ce se întâmplă cu plățile pentru subvenții care au rămas ”restante” pentru Campania APIA 2017. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a explicat astăzi, miercuri – 16 mai, în cadrul unei conferință de presă, că până la această dată s-a achitat ”tot ce era de plată” pentru fermierii români. Șeful de la Agricultură a prezentat cifrele la zi privind sumele care au fost transferate în conturile producătorilor agricoli.

    Am plătit tot ce era în cererea de solicitare, sigur, conform regulamentelor europene. Pentru anumite forme de sprijin (ministrul se preferă la Sprijinul Cuplat Vegetal n.r) fermierii trebuia să aducă documente care să susțină cererea astfel încât dosarul să fie dat la plată. Comparativ, dacă anul trecut aveam la această dată 1.950 milioane de euro achitate, acum am reușit să achităm 2.667 milioane de euro și am adus în țară 1.847 de milioane de euro iar 400 de milioane urmează să vină conform solicitării noastre la Uniunea Europeană. Deci am și plătit la timp, am și încheiat această etapă de depunere a cererilor la timp”, a arătat Daea.

    Iată ce autorizări la plată a făcut APIA pe categorii de fonduri:

    Ce sume au fost virate pentru Sprijnul Cuplat Vegetal (SCV)

    Fermierii au primit banii din subvenții! Producătorii agricoli care au verificat conturile în ultima perioadă ne-au confirmat că sumele pentru plata privind Sprijinul Cuplat Vegetal (SCV) au început să ajungă la parte dintre ei. Agrointeligența-www.agrointel.ro l-a întrebat pe 10 mai direct pe directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) care este suma autorizată pentru plata fermierilor care au bifat sprijinul în plus pentru culturile vegetale în Campania 2017!

    Potrivit șefului de la APIA, plățile pentru SCV sunt efectuate zilnic iar fermierii au primit banii în conturi în mare parte. Aceasta a fost ultima plată care trebuie achitată producătorilor agricoli iar stabilirea cuantumurilor pentru suprafețele agricole a fost strict legată de termenele limită la care fermierii puteau aduce documentele justificative pentru a încasa sprijinul.

    ”Suma autorizată pentru sprijinul cuplat vegetal este de 55,71 milioane euro. Avem un plafon financiar de 79,16 milioane euro iar ca procent de absorbție la nivel de SC vegetal vorbim de 70,38% până acum. Sigur că se fac autorizări în permanență”, a transmis șeful APIA prin intermediul Agrointeligența-www.agrointel.ro.

    Vă reamintim că Agrointeligența-www.agrointel.ro a aflat pentru dumneavoastră în premieră lista completă la cuantumurilor care se plătesc fermierilor care au cerut Sprijin Cuplat Vegetal (SCV) pentru Campania 2017:

    – sprijinul cuplat – cânepă pentru ulei și/sau fibră – 172,3490 euro/ha;
    – sprijinul cuplat – cartof timpuriu pentru industrializare – 719,9998 euro/ha;
    – sprijinul cuplat – castraveți pentru industrializare – 519,9911 euro/ha;
    – sprijinul cuplat – fructe destinate industrializării: prune, mere, cireșe, vișine, caise și zarzăre – 197,7644 euro/ha;
    – sprijinul cuplat – hamei – 519,8509 euro/ha;
    – sprijinul cuplat – leguminoase boabe pentru industrializare/procesare: mazăre boabe și fasole boabe – 52,4109 euro/ha;
    – sprijinul cuplat – lucernă – 89,9000 euro/ha;
    – sprijinul cuplat – orez – 665,1238 euro/ha;
    – sprijinul cuplat – legume cultivate în sere și solare: tomate pentru consum în stare proaspătă, castraveți pentru consum în stare proaspătă și/sau pentru industrializare, ardei, varză și vinete pentru consum în stare proaspătă – 7059,8228 euro/ha;
    – sprijinul cuplat – sfeclă de zahăr – 764,1754 euro/ha;
    – sprijinul cuplat – soia – 191,8550 euro/ha;
    – sprijinul cuplat – sămânță de cartof – 1364,0657 euro/ha;
    – sprijinul cuplat – tomate pentru industrializare – 1420,0003 euro/ha.

    Plățile pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal se fac în lei, la cursul de schimb de 4,5993 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană la data de 29 septembrie 2017 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 329 din 30 septembrie 2017.

    Termenul-limită pentru finalizare plăților din Campania APIA 2017 este 30 iunie 2018!


    Te-ar mai putea interesa

    Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    UE intenţionează să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale