Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

SUBVENȚII APIA 2018: Când încep CONTROALELE ÎN FERME!

Ministrul Petre Daea a lăudat în fiecare an efortul depus de către funcționarii APIA

Funcționarii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au încheiat azi-noapte campania de depunere a cererii unice. După zile la foc continuu, salariații agenției vor primi, în compensare, o săptămână liberă. Acest lucru nu înseamnă că activitatea din centre încetează! Din contră!

Funcționarii APIA au încheiat o etapă grea din procesul de plată subvențiilor și primesc aprecieri direct de la ministrul agriculturii, Petre Daea. Chiar dacă între șeful de la agricultură și lucrătorii agenției de plăți au existat tensiuni în trecut din cauza tăierilor salariale, Daea le-a mulțumit public pentru efortul depus în primirea de cereri unice pentru Campania 2018!

”(…) A fost un volum imens de muncă. Toţi din APIA şi de la Direcţiile Agricole nu au avut sâmbătă şi duminică libere, nu au ştiut de 1 mai sau de sărbători. Au fost la muncă tot timpul pentru a înregistra cererile şi pentru a se achita de obligaţii şi de misiunea pe care o avem de îndeplinit şi care este cel mai important obiectiv din programul de guvernare: a da subvenţiile la timp. Respirăm uşuraţi acum şi ne gândim la celelalte etape pe care trebuie să le desfăşurăm la timp, în aceeaşi notă de seriozitate, în acelaşi ritm şi într-o solidaritate deplină. Nu există niciun fermier care să fii rămas în afara sistemului şi nu există niciun judeţ care să nu se fi încadrat în parametri stabiliţi”, a spus Daea astăzi, miercuri – 16 mai, în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul a precizat însă că la APIA nu e timp pentru odihnă ci procesul pentru plata la timp a subvențiilor va continua și în perioada următoare. ”În intervalul 4 iunie – 4 iulie 2018 se va efectua controlul administrativ, inclusiv controlul preliminar al cererilor unice de plată, eșantionarea acestora precum și transmiterea eșantioanelor, potrivit dispozițiilor Regulamentului nr. 2333/2015 de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 809/2014. Între 5 iulie – 1 octombrie 2018 se va efectua controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate la control pe teren, iar controlul aferent al unor obligații specifice, în iarna sau în primăvara anului următor. Plata avansului pentru anul de cerere 2018 se va efectua în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2018, conform Regulamentului (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 17 decembrie 2013, cu modificările și completările ulterioare. Iar plata finală ca diferență între cuantumul acordat în avans și cuantumul calculat pentru anul de cerere 2018 se va efectua între 1 decembrie 2018 – 31 martie 2019”, a mai punctat Daea.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!