Creșterea animalelorŞtiri agricole

CUTREMUR ÎN FERMELE ROMÂNEȘTI! Crescătorii de animale: ”Nu este vina noastră. Solicităm DEBLOCAREA SITUAȚIEI”

Crescătorii de animale din România, puși în fața unei situații care le împinge afacerea către faliment. Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine (ACEBOP) a primit din partea partenerilor din Turcia o informare confrom cărora autoritățile turce au oprit importul de bovine din țara noastră.

”Am fost informați de parteneri comerciali din Turcia că autoritățile turce au oprit importul de bovine, pe motive inventate, neclare cum ar fi completarea incorectă a certificatelor sanitar-veterinare de medicii oficiali români. Ținem să precizăm, pentru cei care nu cunosc situația, că astăzi vânzarea de bovine către statul turc se face doar in urma auditării făcute de veterinarii turci – verifică animalele ce urmează a fi exportate cât și documentele veterinare care insoțesc exportul. Totodată aceștia își dau avizul și in privința mijlocului de transport”, a declarat Mary Pană, președintele ACEBOP, într-o comunicare oficială transmisă redacției Agrointeligența – www.agrointel.ro.

Fermierii acuză serviciile veterinare din Turcia pentru această situție care semnifică o mare lovitură dată zootehniei românești. ”Dacă ar fi o culpă aceasta ar aparține serviciilor veterinare din Turcia care au avizat transportul ca fiind corespunzător – din punct de vedere al animalelor și al documentelor. ACEBOP consideră neprofesionist modul în care autoritățile turce au ales să comunice această situație. De la aflarea veștii și până acum, reprezentanții ACEBOP au incercat să contacteze Ambasadele – română și turcă, pentru a avea un răspuns. Nu avem nimic oficial până acum”, mai arată președintele ACEBOP.

Crescătorii de animale din România solicită ”ajutorul de urgență la toate nivelele de implicare pentru găsirea unei soluții și deblocarea acestei situații”.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

  1. Turcii vind in Romania mii de tiruri cu legume , , care eu spun fara teama de a gresii ca sunt f. proaste , dar nu incurajam dezvoltarea legumelor si nici a fructelor in tara, Daea este in schimb bun la sudarea usilor la APIA.
    De ce ? nu stopam desfacerea tirurilor de legume din Turcia , in Romania macar un an de zile ? ca turcii au stopat nu numai importul dar si tranzitul pe teritoriul lor a ovinelor si bovinelor din Romania.
    Dar asta este rezultatul cind tara este condusa de neica nimeni .

  2. Numai romanii cumpără toate falsurile si produsele de cea mai proasta calitate fabricate in turcia. Noi suntem blocati in orice miscare.
    Nu mai cumpărați produse turcesti, sunt cele mai proaste lucruri care exista pe pământ.

Scrie un comentariu