Fonduri europeneŞtiri agricole

BANI TRANSFERAȚI pentru TINERII FERMIERI! ANUNȚUL făcut de agenția de plăți!

Plăți pentru tinerii fermieri! 81 milioane de euro au fost transferate către fermierii la început de drum printr-o măsură extrem de așteptată și accesată de producătorii agricoli.

Vestea a fost dată de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) care a anunțat că a încheiat peste 4.500 de contracte de finanțare care au ca obiect investiții în zona montană și pentru care s-au efectuat plăți în valoare totală de 230,6 milioane de euro. Alocarea distinctă acordată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) pentru finanțarea investițiilor realizate în zona montană este de 683 mililioane euro.

„Zona montană este o prioritate pentru AFIR, iar proiectele din această zonă constituie o necesitate pentru dezvoltarea durabilă a mediului rural. Alocarea distinctă dispusă în sesiunile de finanţare şi interesul crescut al beneficiarilor pentru accesarea fondurilor PNDR 2020 urmăresc dezvoltarea şi stabilizarea populaţiei în zona montană. Până în prezent, am finanţat 154 de ferme şi mai multe proiecte de procesare a produselor agricole, am susţinut financiar realizarea şi modernizarea a 1.192 kilometri de reţele de apă sau apă uzată şi a peste 1.450 de kilometri de drumuri comunale, agricole şi forestiere în zonele montane”, a menționat Adrian Chesnoiu, directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Cele mai multe investiții în zona montană au fost finanțate pentru instalarea a 1.998 de tineri fermieri prin intermediul submăsurii 6.1, pentru care AFIR a semnat decizii de finanțare în valoare de 81 milioane de euro. Pentru dezvoltarea fermelor mici prin submăsura 6.3, AFIR a încheiat 1.952 de contracte de finanțare cu o valoare de peste 29,3 milioane de euro. De asemenea, au fost contractate proiecte de investiții în exploatații agricole prin submăsura 4.1 și proiecte de înființare sau modernizare a unităților de procesare a produselor agricole prin submăsura 4.2, cu o valoare cumulată de peste 52 milioane de euro.

Investiţiile în infrastructura din zona montană au fost finanţate prin intermediul submăsurii 7.2 (Investiţii în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică) pentru care AFIR a semnat 297 de contracte în valoare totală de peste 276 milioane de euro. De asemenea, 147 de contracte în valoare totală de 48,6 milioane de euro au fost semnate prin intermediul submăsurii 7.6 (Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural).


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

  1. As dori sa accesez 40000 euro,pe creșterea porcilor.Ce număr de porci trebuie să am.Am deschis exploatatie la medicul veterinar si trebuie sa am 2ani (zi la zi)?.As avea fix 2 ani in septembrie 2019.Va multumesc.

  2. Prioritatea Afir-ului si a oricarei autoritati publice (de finantare) trebuie sa fie tinarul fermier si ferma de familie indiferent de zona unde se afla (campie, zona montana, etc). Altfel sa nu ne miram ca , din datele oferite de APIA, avem nu-stiu-cate zeci de mii de fermieri peste 70-80, chiar si peste 90 ani sau ca tinerii (nu numai din mediul rural) vor ,din ce in ce mai multi , sa plece in afara. Satul romanesc intra in agonie , iar lipsa de viziune a conducerii ii grabeste sfarsitul !

Scrie un comentariu