• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cum și-a transformat fermierul IOAN FLORIN ROMAN cultura de grâu din acest an!

  agrointeligenta.ro -

  Fermierul Ioan Florin Roman lucrează o suprafață de 180 de hectare în localitatea Mircea Vodă din județul Constanța. Anul acesta, fermierul care administrează societatea Rifsol Impex a fost la un pas de a ieși pe minus la suprafața semănată în toamnă cu grâu. A intervenit însă la timp cu biostimulatorul PLYAMINOL și acum așteaptă un plus de 1 tonă, o tonă și jumătate de boabe de grâu, cu o producție medie de cel puțin 5 tone la hectar.

  17 APRILIE – ÎNAINTE DE APLICAREA BIOSTIMULATORULUI PLYAMINOL

  Perioada în care s-a semănat a fost optimă, toamna a fost destul de bună și cu umiditate destul de bună. Perioada de primăvară, de ieșire din iarnă, a fost ploaia înghețată, care i-a și dăunat. Pe urmă, a venit acea zăpadă, cu temperatură scăzută și a fost afectat”, spunea fermierul în aprilie, în mijlocul unei sole de 20 de hectare semănate cu grâu vădit suferind. ”Am apelat la cei de la Agro-Est Muntenia, pentru un biostimulator pe care mi l-au recomandat, PLYAMINOL. Sper să-l readucem pe calea cea bună”, era speranța fermierului legată de produsul de la Agro-Est Muntenia.

  16 MAI – DUPĂ APLICAREA BIOSTIMULATORULUI PLYAMINOL

  O lună mai târziu, situația din solă era cu totul alta. ”PLYAMINOL cred că și-a făcut treaba. Sporul de producție pe care-l așteptăm de la PLYAMINOL și cum am discutat, cred că undeva cel puțin 5.000 kilograme sigur va fi producția la hectar. Față de ce a fost acum o lună de zile, sporul de producție e undeva de o tonă și, ca și producție. Dar per total, ne așteptăm, la cum arată acum, la 5.000 și peste” ”, s-a transformat verdictul agricultorului la mijlocul lunii mai, la circa trei săptămâni distanță de la aplicarea tratamentului cu PLYAMINOL, biostimulator din portofoliul companiei Agro-Est Muntenia.

  PLYAMINOL – un biostimulator cu rezultate spectaculoase

  PLYAMINOL este un biostimulator organic cu 30% conţinut de aminoacizi liberi, se poate aplica atât foliar cât şi la nivelul rădăcinilor. Ajută la formarea unor plante viguroase şi contribuie la creşterea potenţialului lor de producţie şi a calităţii acesteia. Se recomandă a fi utilizat în orice situaţie de stres, la care sunt supuse culturile în timpul perioadei de vegetaţie. PLYAMINOL ajută plantele să se refacă rapid după efectele negative ale factorilor de stres (îngheţ, secetă, grindină, exces de umiditate, transplantare, fitotoxicitate cauzată de erbicide sau fungicide etc.). Tratamentul cu PLYAMINOL activează şi intensifică procesele fiziologice din plante.

  Culturile agricole la care se poate aplica PLYAMINOL

  Plyaminol se utilizează la o gamă foarte largă de culturi de câmp, cum ar fi cerealele păioase, rapiţa, porumbul sau floarea-soarelui. Tratamentele pot fi efectuate toamna, după răsărirea completă a culturii, la desprimăvărare, pentru înlăturarea rapidă a efectelor gerului din timpul iernii, sau în perioada de vegetaţie, premergător perioadelor de secetă sau exces de precipitaţii. La culturile legumicole, pepeni verzi, sfeclă de zahăr şi cartofi, se utilizează după transplantare sau pe acele culturi ce pornesc mai greu în vegetaţie. Scopul acestor tratamente este de a creşte vigoarea plantelor, stimularea formării elementelor de producţie şl îmbunătăţirea calităţii recoltei.

  Dozele în care se aplică PLYAMINOL la culturile agricole

  Culturi de câmp (grâu, orz, rapita, porumb, ovăz): 1,3 l/ha, se pot efectua 1 -2 tratamente foliare, toamna sau primăvara, se poate administra împreună cu alte produse fitosanitare.

  Tratamentele din toamnă vizează recuperarea întârzierilor de creştere, înrădăcinarea profundă a plantelor şi mărirea rezistenţei la iernare. La cereale păioase tratamentul cu PLYAMINOL stimulează formarea unul număr suplimentar de fraţi pe plantă, a numărului de splce/m2 şi a numărului de boabe în spic.

  La culturile de legume, pomi fructiferi, viţa de vie, pepeni verzi:
  – 100-150 ml/ha în 100 I apă pentru tratamente follare. Se pot efectua între 2 şl 4 tratamente la interval de 2 săptămâni.
  – 2,5-5,0 l/ha pentru tratamente prin fertirigare. Tratamentele se pot efectua începând cu transplantarea, apoi înaintea înfloririi, la începutul formării fructelor şl în perioada de creştere a acestora.

  PLYAMINOL poate fi utilizat în amestec cu alte produse de protecrie a plantelor, dar pentru combinaţii unde nu este cunoscută compatibilitatea se recomandă un test în prealabil.Atenţie: A nu se amesteca cu produse pe bază de cupru, sulf!

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Noi reguli pentru subvenția APIA pe suprafață. Facturile devin obligatorii ca să demonstrezi că lucrezi pământul! Data de referință a ANT – folosită fraudulos. Dacă renunțăm, banii pot merge la SCZ pe animale reale! Trei bărbați și o femeie – prinși la furat de porumb! Li s-a făcut dosar penal!

  Ultimele știri

  Vladimir Putin a anunțat un sprijin de jumătate de miliard de ruble pentru agricultorii din Republica Moldova SUBVENȚII APIA BOVINE 2020. Crescătorii de vaci sunt blocați la plată până pe 15 decembrie! Săptămânile Tranziției Alimentare. Carrefour interzice folosirea a peste 100 de aditivi din compoziția produselor marcă proprie!

  Căutare în articole