Ştiri agricoleSurse de finanţare

APELUL FERMIERILOR către MINISTRUL DAEA: BĂNCILE NE-AU BLOCAT FINANȚĂRILE!

Mereu alături de fermieri, ministrul Petre Daea este rugat acum de crescătorii de animale să clarifice situația cu băncile

Situație disperată a fermierilor din sectorul zootehnie. Crescătorii de animale fac un apel către ministrul agriculturii Petre Daea pentru a clarifica situația protocoalelor pe care băncile așteaptă să le încheie cu Ministerul Agriculturii pentru a putea finanța exploatațiile agricole.

Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine, ACEBOP, ne-a transmis o scrisoare deschisă pe care președintele organizației de fermieri, dr. Mary Pană, o adresează ministrului Petre Daea. Situația privind finanțarea crescătorilor de animale prin bănci este incertă la acest moment, astfel că fără o clarificare din partea MADR, creditarea nu mai poate fi accesată de către fermieri, atrage atenția dr. Mary Pană.

Vă prezentăm, integral, scrisoarea ACEBOP, apelul fermierilor către ministrul agriculturii, Petre Daea:

Situație incertă în privința finanțării fermierilor.

De mai bine de trei luni de zile, fermierii crescători de animale bat la ușa băncilor comerciale pentru a contracta credite privind scontarea adeverințelor aferente bunăstării animalelor.

În ultimii cinci ani, aceștia au primit în avans până la 85% din valoarea adeverințelor – de la băncile comerciale.

În ultima perioadă, este amânată semnarea de contracte de finanțare pe motiv că nu există un acord semnat între MADR și bănci.

Fermierii ACEBOP cer ajutorul MADR, domnului ministru Daea, pentru deblocarea acestei situații, deoarece majoritatea fermierilor nu dețin banii necesari pentru achiziționarea de furaje.

Rugăm conducerea MADR să găsească măsuri urgente alternative pentru finanțarea fermierilor, până la rezolvarea problemelor cu Măsura 14-T.

Președinte ACEBOP,
Dr. Mary Pană

La nivel național și european, ACEBOP reprezintă interesele fermierilor români crescători și exportatori de bovine, ovine și porcine. ACEBOP este membră a Uniunii Europene a Comerțului cu Animale și Carne, iar la nivel național, asociația este membră a Federației Naționale PRO AGRO și memebrp a Confederației Naționale a Patronatului Român.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

Scrie un comentariu