Creșterea animalelorŞtiri agricole

VACI FURATE DE PE PĂȘUNE! AVERTISMENTUL POLIȚIEI pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

Fenomentul care îi bagă în sperieți pe crescătorii de animale! Mai mult fermieri au depus în ultima perioadă plângeri la posturile de poliție din cauza dispariției animalelor de pe pășunea unde se aflau. Poliția avertizează că lăsarea animalelor nesupravegheate pe păşuni sau pe marginea drumului implică riscuri în ceea ce priveşte siguranţa acestora. De asemenea, ele pot constitui o pradă uşoară pentru hoţi.

Iată ce vă recomandă poliștii pentru a preveni furturile de animale:

  • Animalele lăsate nesupravegheate pe păşuni, izlazuri sau pe marginea drumurilor constituie o pradă sigură pentru hoţi! Nu le creaţi această posibilitate!
  • Pe cât posibil, în timpul nopţii, asiguraţi iluminatul în zonele din gospodărie unde lăsaţi animalele.
  • În timpul nopţii, asiguraţi cu sisteme de închidere / încuiere uşile anexelor gospodăreşti unde ţineţi animale.
  • Evitaţi să amplasaţi adăposturile pentru animale la distanţă mare de locuinţă sau în locuri izolate, fără să asiguraţi paza acestora!
  • Dacă plecaţi de acasă, rugaţi un vecin sau o rudă să vă supravegheze gospodăria.
  • Nu permiteţi accesul în gospodărie a vânzătorilor ambulanţi sau a celor care se recomandă a fi cumpărători de animale sau de produse agricole!
  • Dacă vă hotărâţi să vindeţi un animal din gospodărie, nu-l oferiţi în schimbul unei promisiuni de plată ulterioară, încasaţi banii în momentul vânzării!
  • Dacă aţi fost victima unei astfel de infracţiuni, apelaţi de îndată numărul unic pentru urgenţe 112!

De precizat că în cazul furturilor de animale fermierii trebuie să suporte din propriul buzunar costul cu înlocuirea acestuia/acestora în cazul în care sunt purtătoare se subvenție întrucât această situație nu este trecută la ”forță majoră”  la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Agrointeligența-www.agrointel.ro a scris aici despre situațiile în care trebuie să anunțați de urgență APIA; Cazurile de forță majoră trebuie anunțate la APIA, pentru a nu pierde subvenția


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. Cum sa nu se fure in nestire daca hoti sunt eliberati si nu sunt pedepsiti….pana si politia împarte prada . Legea nu e dreapta deloc….voi pedepsiti babele ca vand zarzavat la colțul străzii si pe hoti i lăsați ,e coruptie totală.

Scrie un comentariu