• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • FERTILIZAREA RAPIȚEI: Schema completă AGRO-EST Muntenia pentru O TONĂ ÎN PLUS LA HECTAR!

  agrointeligenta.ro -

  Fertilizarea unei culturi agricole reprezintă una dintre verigile tehnologice care atârnă greu atât la producție – cu plus, cât și în bilanțul cheltuielilor – cu minus. Iar dacă vrobim despre rapiță, cultura de la care fermierii așteaptă cel mai mare profit în fermă, fertilizarea trebuie să aibă două calități: să fie eficientă și accesibilă!

  Fertilizarea rapiței cu produsele Agro-Est Muntenia le asigură fermierilor un randament maxim. Este motivul pentru care specialiștii companiei au venit în sprijinul fermierilor cu o schemă completă de fertilizare a rapiței, rețeta incluzând acei biostimulatori și acei fertilizanți foliari care răspund țintit nevoilor culturii de oleaginoase.

  Rețeta de fertilizare pentru rapiță a fost prezentată de către Agro-Est Muntenia în cadrul unui eveniment în câmp organizat în ferma lui Nelu Alexe, administratorul societății Com Lau din localitatea Teleormanu, județul Teleorman. Similar cu momentul prezentării schemei tehnologice propuse pentru cultura grâului, și acest moment a reușit să se concretizeze într-o probă de necontestat a eficienței soluțiilor pe care Agro-Est Muntenia le oferă agricultorilor.

  Tehnologia de cultură a rapiței cu produse Agro-Est Muntenia

  Cultură premergătoare: grâul

  Lucări agricole de toamnă
  20 iulie – Scarificare și discuit
  21 august – Fertilizare cu DAP 18:46:0 – 180 kg/ha
  1 septembrie – Discuti și semănat
  20 octombrie – Tratament fitosanitar cu insecticid, fungicid și PLYAMINOL (1,2 l/ha)
  1 noiembrie – Tratament fitosanitar cu erbicid, insecticid și BORON EXTRA (1,5 l/ha)

  Lucrări agricole de primăvară
  15 februarie – Fertilizare cu uree 200 kg/ha și sulfat de amoniu
  25 martie – Tratament fitosanitar cu insecticid și PLYAMINOL (1,2 l/ha) + OMEX BIO 20 (1 l/ha) + PHOSTAR (1,5 l/ha)
  20 aprilie – Tratament fitosanitar cu erbicid cu SULPHOMEX (3 l/ha) + BORON EXTRA (1,5 l/ha) și un fungicid
  15 mai – Tratament fitosanitar cu OMEX BIO 20 (2 l/ha) și insecticid.

  Agricultorul Nelu Alexe a prezentat fermierilor invitați la el în fermă atât tehnologia și lucrările efectuate, cât și detalii despre aplicarea produselor Agro-Est Muntenia și efectul pe care l-a văzut după tratamente.

  Am început lucrarile de scarificare în perioada iulie 2017, s-a discuit și s-a dat DAP 18:46:0 în august, iar în perioada de început a septembrie s-a discuit din nou și s-a semănat cu rapiță DEKALB. Din cauza secetei, cultura a avut o răsărire neuniformă, așa că am intervenit cu PLYAMINOL de la Agro-Est Muntenia, biostimulatorul reușind să dea un start mai bun rapiței. Am venit apoi cu un fungicid și un insecticid și cu BORON EXTRA, fertilizant foliar formulat ca și concentrat lichid de bor, molibden și azot. La desprimăvărare, am venit tot cu PLYAMINOL, pentru a da startul la ieșirea din iarnă, mai ales că în martie am avut zăpadă în câmp”, a povestit fermierului despre primele tratamente cu PLYAMINOL și cu BORON EXTRA pe care le-a aplicat rapiței. În primăvară, pe lotul demonstrativ cu rapiță s-a venit și cu OMEX BIO 20, dar și cu PHOSTAR, un fertilizant foliar complex, cu conţinut foarte ridicat în fosfor – 40%, molibden și magneziu.

  La producție sper sa bat undeva la 3,5 – 4 tone la hectar. Să speram că vom avea și un preț bun, măcar la nivelul celui de anul trecut”, este speranța fermierului care subliniază că fără produsele Agro-Est Muntenia, producția lui ar fi fost mult sub 3 tone la hectar.

  Rapița din acest la este, zic eu, printre puținele care promite o producție de peste 3,5 tone la hectar în această zonă. Ținând cont de condițiile climatice din acest an, tehnologia și-a făcut efectul, iar fermierul este mullțumit de producția pe care o va obține. La un cost de 140-160 de lei pe hectar, cât au costat produsele noastre, agricultorul va obține cu 1.000 kilograme la hectar peste ce estima dânsul. La prețul rapiței de 1.500 de lei tona, cred profitul va fi concludent”, a declarat Constantin Năstase, Director Tehnic Agro-Est Muntenia.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  ANSVSA: O nouă secție de biologie moleculară și analiză genetică – la DSVSA Maramureș! Primul caz de Pestă Porcină Africană în Germania. S-a interzis recoltarea porumbului în zona cu risc! Director DSVSA, confirmat cu COVID-19! Activitatea instituției – paralizată pentru două săptămâni!

  Ultimele știri

  Ce face fermierul Emil Constantea pentru a obține furaje de cea mai bună calitate! BANII SUNT ÎN CONTURI! Fermierii care au încasat subvenția integrală pe acest an! ”Două Valuri” – singurul soi românesc de lavandă ornamentală. Crește mai rapid și are o culoare intensă!

  Căutare în articole