• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • EXCLUSIV: DISPARE SUBVENȚIA APIA care a pus MARI PROBLEME fermierilor români!

    agrointeligenta.ro -

    O subvenție problematică – eliminată din lista de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Comisia Europeană a solicitat schimbări importante în politica de plăți direct, modificările vizând și plata pe înverzire în forma actuală încasată de fermieri.

    Plata pe Înverzire nu va mai fi plătită separat, așa cum este acum încasată de fermierii din România. Este una dintre veștile cu care Asociația Producătorilor de Porumb din România a revenit în țară după o întâlnire foarte importantă avut la Bruxelles, la DG AGRI cu specialistul Pierre Bascou. Delegația APPR a avut ocazia să discute atât probleme actuale din Politica Agricolă Comună, cât și să obțină lămuriri cu privire la noua direcție și viziunea propusă de către Comisia Europeană.

    ”Așa cum am anunțat imediat după ce domnul Comisar Phil Hogan a făcut publică propunerea oficială pentru noua PAC, o delegație a APPR a stabilit o întâlnire la Bruxelles pentru a obține clarificări pe marginea propunerilor făcute pentru finanțarea agriculturii în următorul exercițiu financiar. Întrevederea pe care am avut-o cu domnul Pierre Bascou a durat trei ore și a fost un prilej pentru a pune întrebările care îi interesează pe fermierii români, întrebări la care am primit răspunsuri concrete”, a declarat Alina Crețu, director executiv al APPR, pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro.

    Un subiect atins a fost cel a modului în care se vor schimba plățile directe actuale. Sistemul de subvenții va fi simplificat mult, iar dintre schemele care se achită acum de către APIA, se pare că la nivelul Comisiei Europene se dorește eliminarea plății pe înverzire. Au fost mai multe discuții privind impactul schemei introduse din 2015, așa că decizia era una așteptată. Banii pe care fermierii îi iau acum pe Înverzire nu se vor pierde, însă, ci sumele se vor regăsi, cel mai probabil, în plata unică pe suprafață – SAPS. De asemenea, obligativitatea respetării condițiilor de ecocondiționalitate va rămâne și ea! În plus, sprijinul cuplat va fi continuat, statele membre putând să stabilească mai departe sectoarele ce au nevoie de sprijin suplimentar. pe de altă parte, Ajutorul Național Tranzitoriu este încă discutat, banii provenind de la bugetul de stat și, astfel, existând posibilitatea ca statul membru să solicite menținerea acestei plăți ce nu afectează bugetul comunitar.

    Vă reamintim că în privința plafonării plăților directe după 2020, propunerea Comisiei Europene prevede oficial că ”plățile directe către fermieri vor fi reduse începând de la 60.000 de euro și plafonate pentru plăți peste 100.000 de euro pe fermă. Se vor lua în considerare în totalitate și costurile cu forța de muncă. Această măsură este concepută pentru a asigura o distribuire mai echitabilă a plăților. Fermele mici și medii vor primi un sprijin mai mare pe hectar. Țările vor trebui să rezerve cel puțin 2 =% din alocarea lor destinată plăților directe pentru a-i sprijini pe tinerii fermieri la instalare. Acest sprijin va fi completat prin sprijin financiar pentru dezvoltarea rurală și diferite măsuri de facilitare a accesului la terenuri și la transferul acestora”.

    Asociația Producătorilor de Porumb din Romania este o organizație profesionala a fermierilor care are ca scop promovarea culturii de porumb prin aplicarea tehnologiilor performante de cultivare. Membrii APPR sunt fermieri direct implicati în activitățile asociației. APPR reprezintă interesele fermierilor din România și face parte din Confederația Europeană a Producției de Porumb. Obiectivele principale ale APPR sunt furnizarea de expertiza tehnica și asigurarea comunicării de ordin tehnic, economic și legislativ pentru membrii săi dar și pentru alte organizații cu profil agricol din România.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal Lege nouă în vigoare la ANAF pentru impozitarea micilor fermieri! Tractoarele Zetor pe care fermierii le pot cumpăra prin programul Rabla pentru Tractoare

    Ultimele știri

    Mega-focar de Pesta Micilor Rumegătoare în Bulgaria. Oierii au ascuns boala timp de 2 săptămâni Legume și fructe care se recoltează în luna noiembrie La aniversarea primilor 7 ani de activitate, Franciza RO concept OSCAR ajunge la 90 de benzinării