Creșterea animalelorŞtiri agricole

NOU CENTRU DE COLECTARE pentru lână: CÂT PRIMESC OIERII PE KILOGRAM!

Ciobanii nu mai trebuie să arunce lâna de oaie, pe care nu o pot valorifica. În multe din zonele din țară crescătorii de ovine preferau să dea foc lânii în lipsa unor centre specializate de preluare. Acum, numărul centrelor de colectare este în creștere, o nouă unitate fiind deschisă în Simeria, județul Hunedoara.

Crescătorii de ovine din Hunedoara și județele limitrofe pot vinde lâna la noul centru, unde li se oferă un preț de la 40 de bani până la un leu pe kilogram, în funcţie de calitatea produsului. În plus, crescătorii vor încasa pe cantitate și un leu subvenţie de la stat dacă s-au înscris în programul lansat de Guvern și depun documentele necesare la Direcțiile Agricole, potrivit www.radioresita.ro.

Conform şefului Direcţiei pentru Agricultură, Călin Petru Marian, în județul Hunedoara în programul ”Lâna” s-au înscris anul trecut 935 de crescători de ovine cu un efectiv de 150.000 de capete. Călin Petru Marian a mai spus că, atât termenul de înscrierea în program, cât şi cel de comercializare a lânii au fost prelungite de Guvern până la 1 septembrie, respectiv începutul lunii octombrie.

Şeful Direcţiei pentru Agricultură Hunedoara a mai declarat că, la centrul de colectare a lânii din Simeria, aflat pe strada Depozitelor, pot aduce lâna toţi crescătorii de ovine din ţară, însă este o oportunitate pentru oierii din Banat. Călin Petru Marian a mai spus că, oierii care s-au grupat într-o asociaţie vor să atragă acum fonduri europene pentru un centru de prelucrare a laptelui, ca să poată valorifica fără intermediari produsele.

Citiți și: Lista cu adresa și numerele de telefon ale CENTRELOR DE PRELUARE A LÂNII!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

  1. In studentie aveam un coleg a carui mama facea pulovere din lana de oaie, cu o masina cumparata din fosta Cehoslovacie. Cu lana de oaie se pot face paturi calduroase. Pacat ca lana de oaie s-a depreciat, mare pacat, insa produsele sunt mult superioare produselor sintetice. Ministerul Agriculturii nu are nicio idee sa integreze producatorii de lana intr-un sistem profitabil pentru toti?

  2. Cu 40 de bani/kg ce facem noi, nici transportul nu il putem platii pina la centrul de colectare, halal tara unde traim , ar trebuii sa vina al III-lea razboi ca sa fie ordine

Scrie un comentariu