Fermieri de succesFermierii RomânieiŞtiri agricole

Fermierul VASILE SEMEN – de la piesele pentru utilaje la agricultura mare!

Vasile Semen este, așa cum îi place să se descrie, „oltean din Târgu Cărbunești, născut în Tismana”, care, în ultimii ani ai socialismului, a fost adus de valurile vieții în Banat.

„Am lucrat ca inginer șef mecanic la o fostă structură de stat, fostul IAS Recaș. Ca și alți fermieri și producători de succes din zonă, toți am fost stagiari veniți în anii ’85-’87 în Recaș, din toate zonele țării, și care după 1990 s-au adaptat la noul context economic”, povestește agricultorul începuturile sale agricole.

În capitalismul de tranziție a început cu ceea ce stăpânea deja. „Sunt inginer. Asta mi-e meseria de bază, pe asta am și început, pe partea comercială de vânzări de piese de tractoare și utilaje”, a declarat Vasile Semen pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro.

În prezent, fermierul operează un holding de succes în Timiș, care înglobează trei societăți. SemenGrup este constituit din două societăți agricole, Agroindustriala Tormactim Tormac SRL și Agroprelisem SRL din Bazoș, care operează pe două areale diferite din județul Timiș, unde exploatează cumulat în jur de 2.000-2.100 de hectare. Însă firma de bază, cea cu care practic s-a consolidat grupul și care a reprezentat începutul activității lui Vasile Semen, este Recosemtract, care este un integrator, fiind un comerciant și de piese de tractoare și de mașini agricole și este în contact permanent cu zona de agricultură.

Pe societatea Recosemtract SRL, Vasile Semen a avut în 2016 o cifră de afaceri de 19.961.389 de lei și un profit de doar 90.987 de lei, pe Agroindustriala Tormactim Tormac SRL a avut o cifră de afaceri de 3.734.770 de lei și un profit de 7.915 lei, iar pe Agroprelisem SRL a avut o cifră de afaceri de 2,88 milioane de lei și un profit de 136.940 de lei.

Per total grup, Vasile Semen are între 130 și 150 de angajați.

Acest material face parte din proiectul special AgrointeligențaFERMIERII ROMÂNIEI


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!