• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Știri naționale și locale

  Campioana de la Banat Agri Group! Fiica lui Valentin din Bălțată Fleckvieh – vârf de 52,9 de litri de lapte pe zi! ANM: Vremea se răcește brusc. Când și unde pot apărea și ploile! APA Brăila, propunere pentru MADR: Linii de credit de minim 500 euro pe hectarul calamitat! Dezastru în ferma unui crescător de porci! Măsuri drastice impuse de autorități! Christiane Lambert a fost aleasă în funcția de președinte COPA! Sorin Mihai Cîmpeanu (USAMV București) – reales președinte al Consiliului Național al Rectorilor Petre Daea: Anul 2020 este un an agricol ratat în multe zone ale țării! Lebosol® – Mangan GOLD: Pentru culturi de toamnă mai viguroase! MADR: Sumă majorată pentru ajutorul de stat acordat crescătorilor de animale! ANSVSA: O nouă secție de biologie moleculară și analiză genetică – la DSVSA Maramureș! Ce face fermierul Emil Constantea pentru a obține furaje de cea mai bună calitate! BANII SUNT ÎN CONTURI! Fermierii care au încasat subvenția integrală pe acest an! ”Două Valuri” – singurul soi românesc de lavandă ornamentală. Crește mai rapid și are o culoare intensă! Ambasadorul Elveției în România, în vizită la șantierul fabricii de etanol celulozic Clariant din Podari, județul Dolj Piața mondială a porumbului: Seceta din România face ca Uniunea Europeană să piardă teren Un fermier cu suflet donează baloți cu fân crescătorilor de animale rămaşi fără nutreţ din cauza secetei

  Căutare în articole

  Recomandările editorilor

  Obține un start reușit pentru cultura de rapiță cu erbicidul Nero® de la FMC Grija față de sol: OMYA CALCIPRILL are grijă de baza culturilor și de pământul lucrat! Naturamin WSP de la Daymsa – salvatorul culturilor agricole chiar și în cei mai dificili ani!

  Subvenții APIA 2019

  APIA ÎNCEPE PLĂȚILE! Adrian Oros: De mâine se virează banii pentru despăgubirile de secetă! Anunț despre plata avansului APIA! 1,78 miliarde de euro vor ajunge în contul fermierilor! Ce trebuie să faceți când a murit un animal din fermă ca să nu pierdeți subvențiile APIA! PLĂȚI APIA 2020: Lista pe județe cu fermierii care încasează ajutoarele pentru secetă!

  Forța fermierilor

  Campania Forța Fermierilor – Agricultura în ofensivă: Care vreți să fie prima problemă rezolvată în anul agricol 2020-2021? ”Fermierii au soluții la problemele din agricultură, dar nu au interlocutor!” Apel Agrointeligența: Ordonanța „despăgubiri pentru secetă” trebuie adoptată în următoarea ședință de Guvern! Moțiunea de cenzură va bloca tot! Domnule ministru Cîțu, în numele fermierilor români, găsiți o soluție pentru a da acum despăgubirile de secetă!

  Vegetal

  Soluțiile Ecofol pentru un randament maxim al culturii de cereale păioase Fertilizarea foliară în toamnă, la cerealele păioase Naturamin WSP, fertilizantul Daymsa cu 80% aminoacizi liberi, folosit cu succes de legumicultori! Tone de îngrășăminte cu azotat de amoniu au fost confiscate de autorități!

  Zootehnie

  Ministrul Adrian Oros anunță că legislația pentru atribuirea pășunilor va fi modificată! Monta naturală cu berbeci sau țapi ”închiriați”: Cât câștigă fermierii care închiriază reproducători cu genetică valoroasă! Se depun cererile pentru subvenția de 1.200 lei/cap animal, plătită pe an! Termen: 10 decembrie! GEST DE SOLIDARITATE! Un fermier donează 25 de tone de porumb unui tânăr crescător de animale lovit de secetă!

  Agribusiness

  Cel mai mare terminal de cereale din Portul Constanța, reinaugurat în prezența premierului Orban! Guvernul a reușit să ”lase mască” o verigă cheie din lanțul de producție agricolă! Egiptul a cumpărat 235.000 de tone de grâu din Polonia și Rusia Avertismentul unui fermier: Atenție la samsarii cu firme noi! După ce își văd cerealele încărcate, încep amânările!

  Fermierii României

  Valentin Popa, fermierul care candidează pentru a deveni vocea agricultorilor în județul Călărași! Dumitru Manole – în 57 de ani de carieră, e primul în care se simte înfrânt: 238 kg/ha recoltă la porumb! Alexandru Haită, fermierul pasionat de tehnică, protagonistul celui de-al patrulea episod din Tărâmul Eroilor! Agrointeligența va derula cea mai importantă campanie de comunicare, din fonduri UE, legată de Politica Agricolă Comună 2021-2027

  Soluții pentru micii fermieri

  Plantarea usturoiului de toamnă. Cum poți avea distanțe perfecte la semănat! Capcană dulce pentru viespile care ”atacă” fructele și legumele coapte! Soluția cu bor și zer: rețeta pentru îngrășământul cu care poți stropi toate legumele! Răsucirea frunzelor la roșii: cauze, tratament, prevenire

  Viața la țară

  Bărbat luat cu elicopterul SMURD după ce a fost surprins de un incendiu de vegetație DNA: Ciobăniță acuzată că a încasat fonduri de 40.000 de euro pentru o stână fictivă! Mărturii cumplite de la un incendiu într-o fermă de animale: ”Urlau înfiorător! Ziceai că-i iadul pe pământ!” La un pas să sară în aer! Un fermier a găsit muniție neexplodată pe terenul pe care îl ara!