Analize de piaţă

Pierderi de miliarde de dolari pentru fermierii americani loviți de ”pretențiile” rusești

Întreprinderile americane au pierdut cinci-șase miliarde de dolari din cauza interdicției impuse de Rusia acum aproape un an la importurile de carne din SUA, a afirmat ambasadorul american la Moscova într-un interviu apărut miercuri în presa rusă.

‘Am pierdut 5-6 miliarde de dolari’, a declarat Michael McFaul pentru cotidianul Kommersant, precizând că este vorba de pierderi acumulate de la intrarea în vigoare a interdicției, la 11 februarie 2012.

‘Pierderile sunt importante. Și interdicția este încă în vigoare’, a adăugat el, subliniind că, în calitatea sa de șef al misiunii diplomatice americane la Moscova, face toate eforturile posibile pentru a pune capăt acestor restricții din partea Rusiei.

Moscova reproșează fermierilor americani că utilizează ractopamina, un aditiv alimentar folosit în creșterea animalelor. Acest aditiv este interzis în Rusia, autoritățile din această țară considerând că el poate avea efecte negative asupra sănătății consumatorilor.

În aceeași declarație pentru Kommersant, ambasadorul american a apreciat, la modul general, că relațiile economice dintre Rusia și SUA nu sunt ‘atât de dinamice’ pe cât s-ar dori, subliniind totuși că ele ‘nu au încetat în pofida diferendelor (dintre cele două țări) pe subiectul adopției sau pe cel legat de Edward Snowden’.

Sursa: timpul.md

1 comentariu

Scrie un comentariu