Reţete de marketing

Promovarea produselor agricole pe bani europeni: Comisia Europeană a alocat un buget 39 de milioane de euro pentru această activitate

Comisia Europeană a aprobat 27 de programe pentru promovarea produselor agricole în UE și țările terțe. Potrivit portalului Agri.eu, suma alocată este de 39 de milioane de euro.

Perioada în care banii pot fia accesați se întinde pe următorii trei ani, iar programele selectate vizează mai multe categorii, printre care fructe și legume proaspete sau procesate, produse lactate, produse bio, flori, carne, inclusiv carne de oaie.

Dacian Cioloș, comisarul european pentru agricultură, a declarat că se bucură să confirme aprobarea acestei alocări bugetare. ”În ultimii 5 ani, am devenit exportatori neți de produse agroalimentare, valoarea exporturilor accelerând mai repede decât volumul lor, întrucât consumatorii din alte părți ale luniinapreciază tradițiile, standardul de calitate și gustul Europei. Aceste noi măsuri vor spori această bună reputație”, a declarat Cioloș.

Vom reveni cu detalii în următoarele zile, inclusiv despre modul în care vor putea fi accesați banii europeni pentru promovare.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu