• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tractoarele care fac senzație la târgurile agricole din 2015

    agrointeligenta.ro -

    Cele mai noi modele de tractoare au făcut furori la Târgul Internațional de Mașini Agricole SIMA 2015. Fie că a fost vorba de tractoare pentru ferme mari sau de ”mașinuțe” pentru lucrări agricole de mai mică amploare, toți vizitotorii s-au oprit să facă poze cu aparițiile recente pe piața utilajelor agricole, chiar dacă marile ”descoperiri” vor fi dezvăluite în acest an abia în noiembrie, la Expoziția Agritechnica din Germania.

    Puma_130_CVT_hay1. Tractorul Case IH Puma

    Noua generație de Case IH Puma nu a trecut neobservată la Târgul Internațional de Mașini Agricole de la Paris. Foarte versatile, aceste mașini vin cu motorizări extraordinare, au 6 variante între 150 și 240 de cai putere.

    puma_165_0813_dsc_5432_gallery

    2. Tractorul Lindner Geotrac 84 Pro

    Denumit și ”Rolls Royce” al tractoarelor mici, acest utilaj este preferat mai ales de către cei care au ferme de animale.
    Cu un preț de 60.000 de euro pentru o motorizare de 95 de cai putere, Lindner Geotrac 84 Pro este popular în Austria, Germania și Elveția, acolo unde fabricantul livrează anual 1.500 de astfel de tractorașe. Puțin, ar spune branduri mai mari care John Deere care vinde în această clasă 4.000 de tractoare pe an doar în Marea Britaniei. În ciuda prețului piperat. Lindner-urile rămân mândria fermierului austriac care plătește oricât să le aibă în flotă.

    Tractor Lindner Geotrac 84 Pro

    3. Tractorul Belarus 2122.6

    O supriză la SIMA 2015, Belarus a continuat să țină pasul și în acest an cu nume grele precum John Deere sau New Holland, cu care se bate la nivel mondial și ca și capacitate de producție.
    Mai puțin întâlnite în fermele din vestul Europei, tractoarele Belarus se vând bine în America de Sud, Africa, Asia și, bineînțeles, în estul Europei. Sunt preferate mai ales de către fermierii care caută utilaje cât mai simple, durabile, astfel că modelul cu care s-a prezentat la SIMA 2015 – tractorul Belarus 2122.6 a fost o lovitură. Cu dotări de ultimă generație, 200 de cai putere și emisie poluantă scăzută, un astfel de tractor are un preț de 70.000 de euro.

    Belarus-2122.6

    4. Tractorul Fendt 1000

    Nici un tractor convențional nu poate depăși seria de top de la Fendt, care a făcut senzație la SIMA 2015. Modelul este disponibil în patru variante de motorizare, între 380 și 500 de cai putere, și concureză cu ”greii” concurenței: Xerion de la Claas și Quadtrac de la Case IH.
    Fendt 1000 are un motor de 12,4 litri de la MAN, o schimbare față de cele produse în fabricile Deutz pentru modelel mai mici.
    Noul model poate fi deja comandat, urmând ca primele livrări să fie făcute abia în vara lui 2016. Deși prețurile nu au fost încă bătute în cuie, speciliști evaluează că vârful gamei ”va sări” de 400.000 de euro.

    Tractor Fendt-1050-vario

    5. Tractorul Massey Ferguson 7700

    Lansate oficial la SIMA 2015, tractoarele Massey Ferguson 7700 vin cu noutăți de motor Sisu – 6,6 litri sau 7,4 litri, 185-255 de cai putere și cinci modele diponibile – 7719,7720,7722,7724,7726.

    Massey Ferguson 7700

    6. Tractorul DongFeng

    Un tractor fabricat în China i-a cucerit pe jurnaliștii de specialitate la Paris, la Târgul Internațional de Mașini Agricole SIMA 2015. Este vorba despre tractorul DongFeng de 50 cp, al căruit preț de 9.000 de lire sterline este apreciat ca fiind de-a dreptul atrăgător de către ziariștii britanici.
    Deși, ca și preț, constructorii oferă o gamă largă de tractoare cu capacități chiar mai mari, se pare că puține utilaje asiatice reușesc să atingă performanțele și rigorile impuse de normele europene. Iar tractorul Dong Feng este un exemplu ferm al ambiției chinezilor de a intra puternic pe piața din UE, dotând utilajul cu un motor fabricat de cunoscutul constructor Changchai.

    7. Tractorul New Holland T7

    Fermierii care caută tractoare de 200 de cai putere trebuie să aibă în vedere acest model de la New Holland. Ca și noutate, fabricantul a introdus un sistem de protecție pentru mașinile care intră în coliziune cu utilajul, această dotare reprezentând o extra-opțiune de 3.300 de euro. Alte facilități moderne asigură un confort mai bun în cabină.

    Tractor New Holland T7

    8. Tractorul Claas Arion

    A făcut senzație mai ales acoperișului panoramic al cabinei, premiat cu aur la această ediție și apreciat a fost inovația anului. Extropțiunea unei ”priveliști” ami bune îi costă pe fermieri 1.000 de euro în plus față de prețul standard al tractorului.

    9. Tractorul Deutz-Fahr Warrior

    Pentru cei plictisiți de culorile tradiționale ale seriei 7 de la Deutz-Fahr, această ediție specială vine pe negru. În pachetul Warrior mai intră: protecție de căldura soarelui, lumină cu LED-uri, scaun cu piele naturală

    Deutz-Fahr Warrior Tractor Deutz-Fahr Warrior

    Foto: Jonathan Page, Farmer Polonia, CaseIH.com, Farmers Weekly, TractorTube.com



     


    Te-ar mai putea interesa

    Rabla pentru tractoare – ghid final. Condiții, acte necesare, procedură de înscriere Fermierii care intră pe lista de plăți APIA pentru a doua tranșă din subvenții Ajutor de 42.000 de euro/fermă. Banii, direct în conturile fermierilor ca sumă forfetară

    Ultimele știri

    Estimări privind suprafețele cu cereale anul viitor. Prețul cerealelor la zi Fermier cu 300 de vaci, fără niciun euro în cont din avansul APIA: Nimeni nu îmi poate da o explicație! Conferința națională organizată de Clubul Fermierilor Români, un eveniment de referință în agribusiness