Subvenţii APIA 2018

Claudiu Frânc: Subvenția va ajunge la fermieri marți sau miercuri. Se plătesc 503 lei/cap de vacă și 121 lei/tona de lapte livrat

Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România, îi informează pe fermieri că cel târziu miercuri vor avea banii în cont.

”Ieri am fost la MADR și am primit asigurări că începând de joi (9 aprilie n.r.) au fost efectuate plățile. În mod cert marți, miercuri fermierii vor avea bani în cont. Suma este stabilită clar, 503 lei/cap de bovină și 121 lei pe tona de lapte livrat. Avem mai mult ca anul trecut, când subvenția a fost 437 de lei pe cap de animal și 92 lei pe tona de lapte. Asta este o veste bună. Efectivul eligibil la plata subvenției pe cap de vacă de lapte este stabilit și banii pentru plata subvențiilor sunt în conturile de la APIA”, ne-a declarat fermierul.

Citiți și: Crescătorii de bovine și-au verificat conturile: Încă n-a ajuns subvenția, deși ni s-a promis că vom avea banii înainte de Paști

La discuția ce a avut loc ieri (9 aprilie n.r) la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale au participat reprezentații a peste 20 de asociații, care au adus în discuție și modalitatea în care aceștia vor reuși să primească subvenția pe pășunile pe care le utilizează în comun cu membri lor. “Conform ordinului publicat luni (6 aprilie n.r) asociațiile nu mai reușeau să fie eligibile la plata pentru pășuni. După discuțiile de la minister am primit asigurări că va exista o modificare a Ordinul de Ministru, chiar de saptămâna viitoare. Dacă se va merge pe principiul pe care l-am agreat ieri cu MADR și cu APIA, acele asociații care vor putea să demonstreze modul în care vor administra banii din subvenția primită pentru pășune vor fi eligibile la plată”, a explicat Claudiu Frânc.

Foto: informatii-agrorurale.ro 

Scrie un comentariu