• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Soluțiile de finanțare pentru fermieri, acum mai aproape și prin sucursala Agricover Credit din Brăila

    agrointeligenta.ro -

    Agricover Credit a inaugurat săptămâna aceasta o nouă sucursală la Brăila. Este cea de-a treia dintr-o serie de sucursale pe care compania intenţionează să le deschidă în perioada următoare.

    După extinderea în două regiuni agricole cheie, prin deschiderea sucursalelor din Slobozia şi Iaşi, Agricover Credit îşi continuă linia strategică ce vizează eficienţa operaţională şi proximitatea faţă de clienţi, prin explorarea unei noi zone cu potenţial de creştere.

    ”Agricultura reprezintă o componentă importantă în susţinerea economiei judeţului Brăila, iar noi ne propunem să contribuim la dezvoltarea fermierilor din această zonă. În acest sens, venim cu soluţii de finanţare inovatoare care răspund prompt nevoilor lor pentru dezvoltarea unui business performant în agricultură. Deschiderea acestei sucursale ne ajută, totodată, să fim mai aproape de clienţii din această regiune”, a declarat Robert Rekkers, Director General Agricover Credit.

    Agricover Credit

    Obiective Brăila: eficienţă operaţională, soluţii financiare inovatoare şi creşterea segmentului de clienţi

    Agricover Credit are peste 230 de clienţi în regiunea Brăilei şi vizează atât creşterea numărului acestora cât şi extinderea segmentului de clienţi care exploatează între 50-150 de hectare.

    Obiectivul principal este de a oferi acestora soluţii de finanţare performante, specifice nevoilor zonei şi fermierilor, fie că e vorba de legumicultură, cultură mare sau ferme zootehnice.

    „Deschiderea acestei sucursale ne permite să răspundem mai rapid nevoilor fermierilor şi să creştem calitatea serviciilor oferite. Lansăm produse personalizate, inovatoare care răspund nu doar cerinţelor, ci contribuie la creşterea şi dezvoltarea fermelor şi la susţinerea performanţei acestora”, a declarat Robert Rekkers, Director General Agricover Credit. „Am identificat în zona Brăilei peste o mie de fermieri competitivi, pregătiţi să genereze o agricultură modernă şi profitabilă. Ne propunem să fim alături de aceştia şi să le oferim soluţiile de finanţare de care au nevoie pentru continuarea dezvoltării”, a adăugat acesta.

    La nivel naţional, Agricover Credit a acordat credite în valoare de 837 de milioane de Lei în 2014, ajungând în prezent la un număr de 1650 clienţi. Agricover Credit oferă fermierilor două mari categorii de soluţii de creditare: credite de capital de lucru, pentru achiziţia de inputuri, plata facturilor curente, salarii şi alte cheltuieli şi credite pentru finanţarea investiţiilor, precum achiziţii de utilaje, teren, silozuri, echipamente. Ambele categorii de credite se acordă rapid, fără birocraţie, cele mai căutate fiind creditele pentru achiziţia de inputuri. Valoarea creditelor de capital circulant necesar activităţii de producţie şi achiziţiei inputurilor s-a dublat în ultimii trei ani, ajungând la peste 600 milioane Lei.

    Siguranţă pentru fermieri într-o piaţă agricolă volatilă

    Anul agricol 2015 a fost marcat de secetă, producţii reduse şi fluctuaţii de preţ. Condiţiile pieţei au impus, astfel, o intensificare a preocupării fermierilor de a identifica soluţii şi alternative pentru desfacerea cât mai avantajoasă a producţiei. „În acest context, păstrând un dialog continuu cu clienţii noştri, am reuşit să găsim împreună soluţii pentru ca fermierii să aibă la dispoziţie banii de care au nevoie pentru continuarea activităţii fără presiunea vânzării recoltei la un anumit moment şi preţ. Ne referim atât la soluţii de refinanţare a creditelor acordate, cât şi la credite noi pe baza stocului de cereale”, a menţionat Robert Rekkers.

    12247791_553025544856288_4944919432712656209_o 12244318_553025624856280_6525465043893811745_o


    Te-ar mai putea interesa

    Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

    Ultimele știri

    ADAMA – alertă la culturile de cereale păioase: boli detectate de stațiile meteo, tratament urgent Hibridul de porumb Jumbo 48 de la Rodbun, potrivit pentru siloz și boabe Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție