Analize de piaţă

Recoltă de top în Marea Britanie: Ce producție medie de grâu la hectar au obținut fermierii englezi în 2015

Autoritățile britanice au făcut publice cifrele privind producțiile obținute la nivel național de către fermierii englezi. De departe, cea mai mare creștere s-a înregistrat la recolta de grâu, acolo unde cantitatea totală se ridică la 16,4 milioane de tone, o performanță ce plasează anul 2015 pe locul patru în topul producțiilor britanice din toate timpurile.

O producție medie de 9 tone/ha

Cu o astfel de producție totală, media calculată la hectar a ajuns la 9 tone, o performanță pentru agricultura Marii Britanii, care a reușit să ”detroneze” recolta din 2014.

”În timp ce suprafața cultivată cu grâu a crescut cu 5%, scăderea producției a fost de doar 1%, cu producții record care au condus la o cantitate la nivel național de peste 16 milioane de tone”, a declarat Branda Mullan, analist în cadrul unei companii specializate din Marea Britanie.

Cifrele oficiale au arătat și o creștere la alte culturi, atingându-se o producție de 2,5 milioane de tone la rapiță, spre exemplu.

Recoltele foarte bune, în special la păioase, nu sunt o surpriză dacă luăm în calcul că în această vară, doi fermieri britanici s-au ”duelat” în producții de grâu pentru un loc în Cartea Recordurilor.

Astfel, inițial Tim Lamyman părea noul recordman mondial cu o recoltă de 16,5 tone/ha, dar ulterior, britanicul Rod Smith a surprins pe toată lumea când a anunțat că a obținut anul acesta o producție de grâu de 16,52 de tone la hectar, peste ceea ce se credea că va fi anul acesta recordul la nivel mondial, performanță demnă de Cartea Recordurilor.

Citiți și: Recordul mondial la producția de grâu – doborât a doua oară anul acesta! Ce producție a obținut Rod Smith, fermierul care nu s-a lăudat, ci…a recoltat


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu