Ştiri agricole

Argumentul pentru care lotul de brânză de la Lactate Brădet NU putea cauza moartea bebelușilor din Argeș

Informație-cheie: Lotul de brânză proaspătă de vaci depistat de autorități cu E-coli a fost produs la unitatea de procesare a laptelui Lactate Brădet în 22 februarie 2016. Ori bebelușii din Argeș au murit înainte. Ultimul dintre ei, cu o săptămână mai devreme de data la care a fost produs respectivul lot de brânză. Și atenție, chiar și așa, vorbim de data decesului nu de data infectării. Prin urmare, NU există nicio legătură între lotul incriminat și îmbolnăvirea cu sindromul hemolitic-uremic.

Așadar, intrăm pe terenul presupunerilor. Este cu adevărat E-coli cauza decesului copiilor din Argeș? Cât de mult în timp coboară ancheta ANSVSA pentru a depista loturi de alimente de orice fel care au fost produse în luna decembrie sau ianuarie și nu februarie. Pentru că este foarte puțin probabil ca un aliment fabricat în februarie să fi cauzat toată această tragedie. Mai degrabă un lot din decembrie, aș zice. Mai sunt mostre pe piață sau la producător? E vorba de lactate sau de alte produse alimentare? Nu prea avem răspunsuri din partea autorităților. Pe aceste teme, nu mai primim informații, e pauză.

Dacă suntem în fața unei tentative de a fabrica un Acar Păun, atunci este grav. Este grav pentru că în acest fel punem pe butuci unul dintre puținii producători de lactate care au mai rămas pe piață și au exclusiv capital autohton. Un producător care a intrat în zona de produse tradiționale cu succes și care dorește să păstreze gustul de odinioară. Dacă se vor găsi și alte loturi de lactate de la Brădet cu E-coli, din ianuarie sau decembrie, suspiciunea revine. Până atunci, suntem doar într-o jalnică fază de manipulare a opiniei publice și de abatere a atenției.

Foto: www.sufletpentruhrana.ro

13 comentarii

 1. Si numai copiii si bebelusii sunt afectati!!
  daca ar fi branza infectata, ar ceda prima data batranii cu cancer si cu boli terminale, aia cu leucemie si care mananca branza!. Nu un copil de 4 luni ce nu a mancat decat lapte de san.

  Ce mizerie in sistemul medical se ascunde??? acuzand o branza?

  1. VACCINAREA este de vina.

   Propaganda tot vrea sa arunce vina pe altceva dar nu va reusi.
   Au tot dat-o din fanta-porocale in branzo-spire degeaba.

 2. Ovidiu, pai cum se face ca loturile infestate afecteaza doar copii cu varste intre 5 luni(care nici macare nu e diversificat) si 1 an si 2 luni, si niciun copil de varste mai mari nu e afectat??? E clar ca nu este o cauza alimentara ci una care tine de ceva ce se administreaza doar copiilor de varsta mentionata. Ce poate fi???? Ia sa vedem ce se administreaza doar copiilor cu varste pana intr-un an??? Sa fie cinstiti si sa recunoasca ca au bagat pe piata vaccinuri neuatorizate pentru piata UE!!!

  1. Cine sa recunoasca, Petruta?
   Vezi pe cineva in stare sa zica, da, asta e cauza?
   Pe urma ce vor face cu legea obligativitatii vaccinurilor? Ce vor face companiile farmaceutice? De unde vor mai face profit?
   Nu credeam ca dupa 25 ani de la ” Revolutie” vom ajunge toti niste cobai umani. Se fac experimente pe noi la greu – si noi suntem happy.

 3. Ovidiu, patronul fabricii a spus clar ca pentru acel tip de branza productia a inceput la 1 februarie 2016…deci imposibl sa fi contaminat pe cineva in decembrie 2016…

 4. 1. Daca lotul din februarie s-o gasit a fi infectat este mult probabil ca si loturile anterioare sa fi fost infectate si consumate.
  2. O simpla toxiinfectie alimentara se manifesta la adulti la cateva ore dupa consum. Ori noi vorbim de ceva mai periculos, iar victime sunt bebelusi cu sistemul imunitar foarte foarte tanar si fragil.
  Fiti logici si nu mai dati in stanga si dreapta cu tampenii. Nimeni nu are interese obscure aici. Toti vor adevarul si sursa exacta a infectarii. Scurgerile de informatii sunt periculoase pentru ca se interpreteaza si dau concluzii pripite in media si online, precum acest articol.

  1. Dupa cum afirmi “O simpla toxiinfectie alimentara se manifesta la adulti la cateva ore dupa consum. ” ….hai sa vedem lucrurile din afara cercului…sa zicem ca esti parinte, de exemplu, cand dai copilului sa manance, ai tendinta de a gusta macar( avand in vedere varsta copiilor bolnavi)…sa nu mai punem la socoteala faptul ca nu cred ca au luat lapte/branza/ etc. numai pentu copii… ci au consumat probabil si parintii…deci in caz ca bebelusi au consumat laptele/branza etc. infestata asta ar insemna ca si parintii au consumat… deci si parintii ar trebuii sa prezinte E.coli…iar din cate stiu eu E.coli nu tine cont de varsta…insa nu s-a auzit asa ceva sa se afirme…ca vreun parinte a copiilor bolnavi sa fie bolnav si el…macar unu parinte…asa ca hai sa ne gandim un pic…parintii nu au nimic…dar copii da…oare de ce ?? (zic si eu…acum daca nu zic bine…imi pare rau)

Scrie un comentariu