Primește revista gratuită Promovează afacerea ta Despre noi și contact
ȘTIRI AGRICOLE CATEGORII PRODUSE AUTORI ARHIVĂ

IERI 23:39 Oportunitate pentru fermieri: Se deschide calea exportului de lucernă în China

IERI 23:37 Timac Agro România: Problema solurilor acide. Cum le creștem fertilitatea cu ajutorul amelioratorilor de sol

IERI 20:22 Stelian Fuia, fost ministru al agriculturii, condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă

Oierii reacționează în scandalul brânzei cu E.coli: ”Cei care au greșit să își asume și să nu lovească în tot sectorul ovin”

nechifor-ionica

Crescătorii de oi din România sunt îngrijorați pentru evoluția vânzărilor din perioada următoare. Și așa aflați într-o situație dificilă din cauza întârzierilor la subvenții, alerta europeană care viza produsele din lapte de oaie provenite din România a căzut ca un trăznet peste ei.

”Legat de scandalul cu brânza de oaie, științific este demonstrat că un produs fie că vorbim de brânză sărată sau telemea, din lapte de oaie dacă stă 60 de zile la maturare dispar toți germenii și nu mai există niciun pericol în a consuma produsul. Dacă problema este la Brădet, să-și asume greșeala și să nu lovească în tot sectorul ovin. Singurul sector care a progresat în ultimii ani și care intră în competiție cu statele puternice, este pus în genunchi nevinovat”, ne-a declarat Ionică Nechifor, fondatorul şi preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine MOLDOOVIS și, totodată, secretar general al Romovis.

Vă reamintim că autoritățile italiene au emis ieri o avertizare europeană privind brânza românească de oaie. Alerta vine în urma confirmării unui caz de îmbolnăvire cu E.coli la Florența, unde un copil de 14 luni dintr-o familie de români a fost internat în stare gravă cu sindrom hemolitic uremic. În urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că micuțul mâncase brânză din România, iar probele au indicat contaminarea acesteia cu E.coli.

Foto: btonline.ro

EXITCARD EXITCARD
young-couple-pointing-at-imaginary-house

Lege în vigoare: 1.000 mp – teren GRATUIT pentru tinerii care vor să își facă o casă la țară. Care sunt condițiile și pașii ce trebuie urmați!

Lavanda aduce 8000 de euro/ha. Un român a dovedit că se poate face agricultură profitabilă chiar şi pe un singur hectar

Ce profit aduce o fermă de capre? Francisc Lulea: „Nu facem faţă cererii de lapte”

627x0

Casa de 1.000 de euro. Are 75 de metri pătrați și este construită din baloți de paie

Cum să-ți deschizi un cont IBAN în euro fără comisioane Cum să cumperi din SUA, mai ieftin Cel mai ieftin transfer de bani internațional
NUME (necesar)
E-MAIL (nu va fi publicat)
WEBSITE (opţional)
ABONAMENTE CONTACT PUBLICITATE TERMENI ȘI CONDIȚII COOKIES